Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Vuosikokoustamassa Heinolan Vierumäellä - luonnollisesti

Avajaisjuhla.

(Sunnuntai 9.6.2013) Vuosikokous Vierumäellä oli minun osaltani kiireisin vuosikokous, missä olen ollut tähän mennessä. Perjantaina aamupäivällä lähdimme täyteen lastatulla pakettiautolla kohti Vierumäkeä. Olimme onnekkaita, koska saimme huoneen kuitattua heti sinne saavuttuamme. Takanani tullut ei enää saanut huonetta, koska niitä ei ollut enempää siivottuina.

 

Yhdeltä alkoi kuvernöörineuvoston kokous, jossa oli yllättävän paljon käsiteltäviä asioita. Pieksämäellä sanottiin, että viimeisessä kokouksessa ei montaa asiaa esille tule. Yhtään kiperää asiaa ei kuitenkaan kohdalle sattunut ja kokous kesti puolitoista tuntia.

 

Puolen tunnin tauon jälkeen alkoi seminaari, jossa käsiteltiin kuluneen kauden ajankohtaisia asioita. Tilaisuuden vetäjänä toimi Thorleif Johansson. Tänne oli minulle varattu kymmenen minuutin esitys Derby Forumista. Olin kinunut etukäteen hieman lisäaikaa, mutta taisin kuitenkin varastaa hieman enemmän. Nyt sain Derbyn esiteltyä melko kattavasti ja se saikin melkoisesti huomiota osakseen. Piirissämme kehityshankkeet tuodaan klubeille syksyn aikana.

 

Seminaarin jälkeen pidettiin Liiton varapuheenjohtajaehdokkaiden paneelikeskustelu. Tämä on uusi muoto haastatella ehdokkaita ja esittää heille kysymyksiä myös ruotsiksi ja englanniksi. Yleisökysymyksillekin oli varattu hieman aikaa. Ehdokkaille tämä tilaisuus on kyllä hieman piinaava tilaisuus, mutta paineensietokykyäkin tehtävässä tarvitaan.

 

Paneelista siirryimme suoraan Liiton puheenjohtajan Seppo Söderholmin vastaanotolle, jossa me saimme kuvernöörien ansiomerkit ja entisen piirikuvernöörin nimikyltit. Käyttöoikeus niihin aukeaa vasta 1.7.2013. Saimme myös pienet muistot puheenjohtajaparilta ja me luovutimme heille omamme. Tilaisuus oli lämminhenkinen ja varsin rento. Myös vuosikokousjärjestäjä muisti meitä tilaisuuden standaarilla.

 

Torstaina saimme synnytettyä piiriimme liitännäisklubin kahdeksan uuden leijonan voimin. Tästä oli tieto kiirinyt Liiton jäsenjohtajalle ja siksi sain huomionosoituksen muiden klubeja perustaneiden kuvernöörien kanssa. Liitännäisklubin myötä myös Leasta tuli leijona. Mur, mur.

 

Seuraavaksi olikin jo kiire vapaamuotoiseen illanviettoon, joten menimme nopeasti vaihtamaan virkavaatteet farkkuihin. Kiva ilta, mutta höyhensaaret kutsuivat ennen puolta yötä.

 

Lauantaiaamuna ennen kahdeksaa kannoimme autostani Helsinki 2017 – esitteet ilmoittautumispaikalle ja kokouspaikalle, jossa niitä alettiin saman tien jakaa kokousväelle. Kokouspaikalla pystytimme myös ständin, jossa Helsinkiä kokouspaikkana mainostettiin.

 

Täällä oli minulla kaksoisrooli, koska Arpajaistyöryhmällä oli myös ständi, jossa olin lupautunut päivystämään osan aikaa. Sinne toin painattamani arpajaislipukkeet, koska esillä oli palkintona Jopo-polkupyörä. Se oli samanlainen, joita on palkintoina ensi kaudella klubeihin jaettavissa ”Anna tukesi nuorille”-arvoissa. Jopo tuntui kiinnostavan, koska tasainen virta leijonia kävi tutustumassa arpoihin ja joulukortteihin samalla, kun he osallistuivat pyörän arvontaan.

 

Aika kului ständillä niin joutuisasti, että huomasin avajaisjuhlan alkaneen, kun liput alkoivat tulla sisälle. Nyt iski paniikki. Eikös kuvernöörin pitäisi marssia sisälle piirin lipun keralla etunenässä.

 

Juoksin pihamaalle, jossa näin Sini Eloholman pitelevän ryhdikkäästi piirin lippua. Kun pääsin hänen luokseen, havaitsin, ettei muita kuvernöörejä näkynyt paikalla lainkaan. Varmistin asian Siniltä, joka sanoi, ettei kuvernöörejä paikalla ollut. Sisälle siis melkoista juoksunnytkää ja ehdinkin hallin toiselle riville muiden kuvernöörien joukkoon ennen piirimme saapumista. Pulssi hakkasi ja hikikarpalot kihosivat otsalle, mutta olin oikeaan aikaan oikeassa paikassa.

 

Avajaisjuhlassa puhunut kansainvälinen varapresidentti Joe Preston yllätti kaikki laulamalla ilman säestystä pienen pätkän. Hieno veto!

 

Avajaisjuhlan jälkeen alkoi varsinainen vuosikokous. Jännityksen aiheet kohdistuivat tällä kertaa Liiton varapuheenjohtajan vaaliin, vuosikokouspaikan valintaan vuodelle 2017 sekä esitykseen jäsenmaksun korottamisesta viidellä eurolla.

 

Varapuheenjohtajaehdokkaat tulivat molemmat N-piiristä. Tuomo Holopainen tuli valituksi selkeällä äänten enemmistöllä tähän tehtävään. Rehdin kisan toiseksi tuli oman klubini jäsen Esko Viinikainen.

 

Jäsenmaksua päätettiin korottaa esitetyllä viidellä eurolla. Esitys hyväksyttiin ilman keskustelua tai vastaehdotusta. Toivottavasti se tarkoittaa sitä, että jäsenistö ymmärtää hyvin sen, että kustannukset kaikilla rintamilla nousevat ja mikäli haluamme säilyttää Liiton toiminnat entisellään, tarvitaan myös tulopuolelle lisää varoja.

 

Ensi kaudella Liiton jäsenmaksun suuruus on siis 33 euroa. Varsin pieni raha harrastuksesta, joka tekee hyvää.

 

Helsingin kanssa vuosikokouspaikkakuntana kilpailivat Rovaniemi ja Joensuu. Me nousimme ensimmäisenä estradille. Esittelijöinämme toimivat näyttelijä Satu Silvo ja B-piiristä Jarmo Hotti. Toisena esiintyi Joensuu ja viimeisenä Rovaniemi. Joensuun esitys oli aivan hulvattoman hauska ja se varmasti osaltaan siivitti heidät selkeään voittoon äänestyksessä. Onnea Joensuulle!

 

Illaksi sonnustauduimme parhaimpiimme ja vietimme iltajuhlaa samassa areenassa, joka oli nyt muuttanut muotoaan juhlasaliksi. Alussa olivat viralliset osuudet, jossa Joe Preston luovutti kansainvälisen presidentin palkinnon Piirimme jäsenelle Veikko Teeriojalle tärkeästä työstä Sri Lankan Lions-ystävien seuran aktiivina. Koska hän ei ollut paikalla, otin palkinnon vastaan toimitettavaksi myöhemmin.

 

Seuraavaksi alkoi ruokailu, jonka järjestelyt olisivat voineet olla notkeammat. Nyt jonottaessa kului tuskaisen kauan aikaa. Illan aikana kuvernöörikurssimme esitti yhteislaulun seuraavan kauden kuvernööreille ja luovutti Stetson-hatun ja ruoskan varustukseksi tuleviin koitoksiin.

 

Sunnuntaiaamuna jatkui vuosikokous vielä tunnin verran, jonka jälkeen Thorleif Johansson esitti Taloustutkimuksen tekemän tutkimuksen leijonien tunnettuudesta. Olemme muuten yllättävän hyvin tunnettuja. Tätä tutkimusta tullaan hyödyntämään perustettavan brändityöryhmän työssä.

 

Ennen loppujuhlaa arvoimme Jopon, jonka voittaja löytyi LC Vantaa / Aviasta. Eija Romakkaniemi oli onnettaren suosikki tällä kertaa. Myös minulla kävi tuuri, koska saatoin itse toimittaa hänelle pyörän, eikä minun tarvinnut lähteä sitä lähettämään matkahuollon kautta minnekään. Onnea Eijalle!

 

Kotiin saavuttuani sain miellyttävän viestin pääsihteeriltämme Maarit Kuikalta. Uusi kuvernöörineuvosto oli ensimmäisessä kokouksessaan valinnut minut jäseneksi Suomen Lions-liiton hallitukseen. Tulen tekemään parhaani ollakseni luottamuksen arvoinen.

 

Paneelikeskustelu.
Paneelikeskustelu.
Liput saapuivat sisälle.<br>
Liput saapuivat sisälle.
Arvat ja kortit.<br>
Arvat ja kortit.
Helsinki esittäytyy.<br>
Helsinki esittäytyy.
Illan esitystä harjoitellaan.<br>
Illan esitystä harjoitellaan.
Illan esitys alkaa.
Illan esitys alkaa.
Jopo-voittaja Eija Romakkaniemi.
Jopo-voittaja Eija Romakkaniemi.Kommentit

28.8.2013 klo 09:43:47
Anja Päärni kirjoittaa

Onnea JUkalle hallituspaikasta ja Onnea Eijalle Joposta sekä Onnittelut vielä kerran 50-vuotispäivän johdosta 21.8.2013.9.6.2013 klo 23:03:25
Kaija Holopainen kirjoittaa

Onnea Jukka hallituspaikasta! Onnea Lea - Leijona!