Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Viestinnän ytimessä

(Lauantai 16.3.2013) Jos oli ennätyksellisen synkkä ja pimeä keskitalvi, on nyt saatu nauttia harvinaisen kirpakoista yöpakkasista ja aurinkoisista päivistä. Päivisin sulavedet tienvarsilla ja valkenevat illat antavat mielen täyttyä kevään odotuksesta. Myös huutokonsertti aamuisin puunoksilta kertoo samaa.¨

 

Hiihtokansa on haltioissaan tästä jatkoajasta talven riemuihin. Kävin itsekin testaamassa huippukuntoiset ladut Sipoon maisemissa.

 

Tänä aamuna ei ollut kuitenkaan liiemmälti aikaa ihastella aamun kauneutta eikä lintujen reviiritaisteluja, vaan Taverna Pohjan Akassa viriteltiin jo videoprojektoria viestinnän koulutuspäivän tarpeisiin.

 

Parinkymmenen kiinnostuneen voimin aloitettiin päivä aamupalalla. Antti ja Tusse olivat valmistaneet tuhdin paketin uutisista, tiedotteista, haastattelun tekemisestä ja muista viestinnän kiemuroista.

 

Ainakin yksi asia jäi mieleeni: tiivistä, tiivistä, tiivistä. Jätä puolet pois ja kerro loppu lyhyesti. En muuten ole tässä blogissani tuota ohjetta täysin noudattanut, mutta tämä onkin muodoltaan kertovaa tekstiä. Se on kuitenkin täysin totta, että tekstinä tässä lyhyeltä tuntuva pätkä on pitkä, kun sen ruudulta lukee valmiissa blogissa.

 

Antti käsitteli ansiokkaasti kuvien ottamista ja käyttöä viestinnän apuna. Silmä löytää välittömästi kuvan ja mielellään niitä katsoo. Myös kuvaan liittyvää tekstiä on kevyt lukea. Saman olen huomannut itsekin.

 

Pitkä tasapaksu teksti karkottaa välittömästi lukijan johonkin mielenkiintoisempaan kohteeseen. Kuinkas Tusse sen sanoikaan, tekstissä pitää olla tilaa hengittää.

 

Hauskinta antia oli Tussen ja Antin esittämä sketsi haastattelusta, joka ei sujunut ihan kaikkien taiteen sääntöjen mukaan.

 

Kotiin tultuamme minulle aukeni mahdollisuus mennä hengittelemään raikasta ulkoilmaa ladulle. Koska hiihdot ovat jääneet tältä talvelta väliin, meni se puuskuttamisen puolelle. Hienolta se tuntui.

 

Moni muukin oli tehnyt saman päätöksen, en muista näillä kotiladuilla ennen kohdanneeni näin paljon hiihtäjiä.

 

Illalla kävimme vielä ravintolaillallisella siskoni, hänen miehensä ja serkkuni ja hänen miehensä kanssa. Serkkuni mies teki viime syksynä melkoisen työrupeaman toimimalla äitimme edunvalvojan sijaisena. Asia liittyi isäni perintöön, vanhempieni testamenttiin ja maistraatin valvovaan rooliin. Kaikki loppujen lopuksi järjestyi, kuten pitikin. Kaikkien oikeudet toteutuivat ja tulivat valvottua. Myös valtion.

 

Kiitokseksi vaivannäöstä tarjosimme siskoni kanssa tämän illan.

 

 

Haluan haastatella teitä.
Haluan haastatella teitä.
Vielä askel lähemmäksi.
Vielä askel lähemmäksi.
Muista tiivistää.
Muista tiivistää.