Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Vesille venosen mieli

Tarkka paikka.

(Maanantai 10.6.2013) Jippii! Tänään on viimeinkin se päivä, jolloin luottokuskini Ari saapuu isolla autollaan alapihalle. Isossa autossa on iso nosturi ja sillä nousee pikku purteni ison auton lavalle. Tällä kerralla tosin auton tukijalka upposi pihani saviseen maahan, vaikka alla oli tukilevy. Vaikka nyt on ollutkin hienoja ilmoja ja sadetta ei juuri ole tullut, on maaperä vielä vetinen ja pehmeä.

 

Ari asetteli lisää tukilevyjä tallan alle laajentaakseen pinta-alaa ja jo nousi Välkky ilmaan. Rutiinilla vene kärrättiin Vuosaaren venesatamaan ja laskettiin veteen. Mastoa pystytyskuntoon laittaessani huomasin, että olin unohtanut tuulikulman osoittimen (Vindexin) kotiin. Voi mikä hapanpää olenkaan aina välillä! Se tulee siis aivan ylimmäksi maston huippuun ja on oma manööverinsä asentaa se paikalleen maston ollessa pystyssä.

 

Hätäpäissä soittelin Lealle kotiin ja pyysin aika diplomaattisilla sanavalinnoilla häntä hyppäämään autoon Vindex mukanaan ja ajamaan Vuosaareen. Sillä lailla aika nopeasti (lue heti). Lea kiltisti tuli, eikä autokuskikaan hermostunut, joten minusta huolimatta kaikki päättyi hyvin.

 

Koska olin menossa iltavuoroon töihin, oli minulla aikaa laittaa pursi jotakuinkin purjehduskuntoon saman tien. Vain purjeet jäivät puuttumaan, ne kun olivat vielä kotona vintillä. Aurinkoisella mielellä lähdin töihin.

 

Vindexillä varustettu masto.
Vindexillä varustettu masto.
Keula kiinni ensin.
Keula kiinni ensin.
Perä kiinni lopuksi.
Perä kiinni lopuksi.
Vedessä on.<br>
Vedessä on.