Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Veneen pohjassa ei näkkejä

(Sunnuntai 28.10.2012) Loppuviikko on taas mennyt niin nopeasti, että hädin tuskin on ehtinyt hengittää välillä.

 

Torstaina oli siis toinen tärkeä päivä. JOVA I:n toinen osuus Porvoossa. Osanottajia oli lähes yhtä paljon kuin ensimmäisessäkin. Esko oli loihtinut meille erinomaisen kokoustilan Osuuspankin alakerrasta. Tiina taas loihti meille mainion iltapalan, kiitos vielä siitä.

 

Toisessakin osiossa saimme hyvää keskustelua aikaiseksi ja aivan spontaanisti. Se on aina parasta antia tilaisuuksissamme. Kiitos vielä kaikille osallistujille, keväällä jatketaan.

 

Perjantaina aamulla satoi lunta, jippii! Ja oli liukasta, minullakin kesärenkaat. Puoli kahdeksalta oli oltava Vuosaaressa venettä nostamassa. Onneksi lankomies oli ollut reipas ja vaihtanut edellisenä iltana talvirenkaat. Menimme siis hänen autollaan, hyvä niin, sillä kolme kanssa-autoilijaa oli nyykällään ojassa.

 

Vene nousi ja saapui vanhalla rutiinilla kotipihalle. Pohjassa ei ollut käytännössä lainkaan näkkiä. Autokuski sanoi niin olleen lähes kaikissa hänen nostamissaan veneissä. Olisiko kesä ollut liian viileä merirokolle. Nyt riitti pohjan painepesu hoidoksi ja glykolit koneeseen.

 

Seuraavaksi oli vuorossa talvikiekkojen vaihto autoihin. Siinä saa aina mukavasti pienen hien pintaan. Illaksi meninkin sitten Siuntion kylpylään tapaamaan ”Huru-Ukkoja”, sukelluskavereitani, saunan ja uinnin merkeissä. Teemana meillä oli tutustuminen videomateriaaliin Tammisaaren ja Hangon vesillä sijaitsevilta hylyiltä. Itse en sattuneesta syystä ole ehtinyt tänä syksynä noille reissuille mukaan. Uudet videokamerat saavat hienoa kuvaa aikaiseksi, tosin nyt on ollut hyviä kelejäkin näkyvyyden suhteen.

 

Lauantaina olikin vuorossa kätköilytapaaminen Vuosaaren Uutelassa. Siellä tavattiin tuttuja ja paistettiin makkarat. Porukalla innostuttiin käymään yhdettä läheisellä kätköllä aikamoisessa luolassa. Vettä tihkuva kallioluola verhottuna betonielementein ja bitumihuovin. Paikallinen nuoriso oli myös löytänyt tiensä luolaan. Siellä oli rojua jos minkämoista ja ”seinämaalauksia”. Kätkökin löytyi ja kotoa hakemani työhaalarit olivat enemmän kuin paikallaan.

 

Tämä päivä onkin sitten leijona- ja äänestyspäivä. Ensin kuvernöörin tiedote valmiiksi ja Antille oikoluettavaksi, sitten blogi ajan tasalle ja siinä välissä puolen tusinaa sähköpostiviestiä. Illalla käyn kyllä lenkillä.