Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Täyttä nautintoa

(Keskiviikko 29.5.2013) Maanantaina Tuomikosken Antti soitti ja kertoi LC Helsinki / Hakaniemen luovuttavan huumekoiran tullille tiistaiaamuna ja tilaisuuteen on saatu median edustajia. Hän kysyi, olisiko minulla mahdollisuus osallistua tilaisuuteen. Sain siirrettyä kolme potilasta aamusta illaksi, joten pääsin mukaan.

 

Paikalla oli Tullin pääjohtaja Jarkko Saksa, Helsingin ylipormestari Jussi Pajunen ja itse pääosan esittäjä Jussi-koira ohjaajansa kanssa. Tämä huumekoira oli nimetty Jussi Pajusen mukaan, joka tässä tilaisuudessa valjasti koiran symbolisesti työtehtäviinsä.

 

LC Helsinki / Hakaniemi on lahjoittanut yhteensä kuusi koiraa Tullin käyttöön. Lisäksi he järjestävät vuosittain koululaisille huumeiden vastaisen kirjoituskilpailun. Lasten ja nuorten suojeleminen huumeilta on täten heidän sydäntään lähellä. Hyvä niin.

 

Tilaisuuden jälkeen oli aika siirtyä töihin ja palata siis perusasioiden äärelle. Aamuisesta tilaisuudesta johtuen työpäiväni piteni siten, että koulutustoimikunta aloitti kokouksensa ilman minua. Minä kurvasin paikalle, tutuksi tulleeseen Protan Oy:n kokoustilaan, kun toimikunta oli päässyt täyteen vauhtiin suunnitellessaan elokuista koulutusta alueiden ja lohkojen puheenjohtajille.

 

Kun kokous oli päätöksessään, ilmoitti PDG Taru Mattsson jättävänsä koulutustoimikunnan tehtävät tämän kauden jälkeen. Viisi vuotta tiivistä työtä on takana ja paljon hyvää työtä. Taru jättää suuret saappaat täytettäväksi. Olin varannut pienen muiston Tarulle menneistä vuosista.

 

Tänään työpäivän jälkeen odotti mieluisa tilaisuus. Leijoniin se liittyy siten, että Pekka Taskinen oli voittanut purjehduksen Volvo Ocean Race -veneellä itse kokoamalleen ryhmälle. Olin onnekas, kun hän esitti minulle kutsun tulla mukaan. Houkutella minua ei kahta kertaa tarvinnut.

 

Kyseessä oli muutaman vuoden takainen 60 -jalkainen eli reilut 18 metrinen 13 tonnia painava kilpuri. Kyseinen vene ei aikanaan osallistunut maailman ympäri purjehduskisaan, vaan sen sisaralus valittiin kahdesta samanlaisesta. Veneenä se on tietysti aika iso, mutta viikkokausien viettäminen hurjissa olosuhteissa ei todellakaan olisi mitään luksusta.

 

Päivä oli täydellinen tällaiselle purjehdukselle. Lähes hellelukemat mittarissa, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja idästä tuuli kymmenen metriä sekunnissa. Isopurjeessa oli ykkösreivi eli sitä oli hieman pienennetty vastaamaan olosuhteita ja keulaan laitettiin fokka, jolloin sielläkään ei ollut suurin mahdollinen keulapurje. Loistavassa tasapainossa kiihdytimme heti vauhdin yli 12 solmun. Se on nopeus, jota ei voi edes uneksia saavuttavansa omalla veneelläni. Ja kuinka vaivattomasti tämä vene kulki. Ominaisuuksia siitä löytyy paljon hurjempaankin menoon, vaan miehistöltä ne puuttuivat.

 

Kävimme aluevesiemme rajalla Helsingin kasuunin eli majakan eteläpuolella, josta sitten lähdimme paluumatkalle. Tallinnan meneviä vuoroaluksia ja Helsingissä vierailleita loistoristeilijöitä jouduimme väistelemään, koska väylää pitkin menimme. Kyllä tällaisen veneen ja tavallisen matkaveneen välillä on aivan sama ero kuin perheauton ja kilpa-auton välillä.  Huimaa menoa.

 

Jussi-koiran valjastus.
Jussi-koiran valjastus.
Jussit ovat suosittuja.
Jussit ovat suosittuja.
Koulutustoimikunta koolla.
Koulutustoimikunta koolla.
Tarun läksiäiset.
Tarun läksiäiset.
Porukka sitloodassa.
Porukka sitloodassa.
Helsingin kasuuni.
Helsingin kasuuni.
VO60 laiturissa.
VO60 laiturissa.