Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Suurpnattailua

(Keskiviikko 27.3.2013) Täksi päiväksi en ollut sopinut töitä lainkaan. Olin ajatellut käyttää sen SuurPNAT:in aineiston valmisteluun. Lankomies kuitenkin soitti aamulla ja houkutteli parille purkille. Vilkaisu ulos hehkuvaan auringonpaisteeseen pisti suunnitelmat uusiksi. Hihat heilumaan heti aamusta, jotta sain oman esitykseni valmiiksi. Onneksi olin jo mielessäni sen luonnostellut, toteutus vain puuttui.

 

Puolen päivän aikaan lähdimme Sipoon ja Pornaisten suuntaan hakemaan joukon talvilöydettäviä kätköjä. Kaiken kaikkiaan niitä kertyi kahdeksan kappaletta. Pumppaamo -sarjan kätköillä hunajoi ehta ihmisen tuoksu. Olivat nimittäin Pornaisten rahvaan tuotokset liikkumassa kohti jälleenkäsittelylaitosta pumppujen avustamina. Pumppukoppien ympäristöön oli sijoitettu kätköpurkit.

 

Kätköreissulta palattuamme oli jo aika vaihtaa virkavaatteet ylle ja hakea piirisihteeri ladyineen kyytiin, samoin kuin piirin liput. Sitten suuntasimme kohti vuoden yhtä päätapahtumaa kevään SuurPNAT:ia Porvoon Ravintola Iriksessä.

 

Osa väestä olikin jo saapunut paikalle ja hulina alkoi saman tien. Onneksi muut hoitivat salin esityskuntoon, jotta minulle jäi aikaa vastata kysymyksiin ja ottaa saapuvia osallistujia vastaan. Paljon väkeä saapuikin paikalle, sali oli likimain täynnä. Tarkan luvun saamme osallistujalistasta. Paras palaute piirin tilaisuuksista tulee juurikin tästä, osallistujamäärästä. Se luo uskoa siihen, että teemme merkityksellistä leijonatyötä.

 

Avauksen jälkeen DG Peter Fritzsche kertoi meille kuulumiset 111-OS piiristä, valotti meille saksalaisen leijonajärjestön rakennetta ja toimintatapoja. Hän kertoi myös heidän projekteistaan Brasiliassa ja Togossa. Minä olen iloinen siitä, että meidän piirillä on ystävyystoimintaa heidän ja meidän L-piirin kanssa. Nähtäväksi jää, millaista kanssakäymistä kehittyy Sri Lankan A2 –piirin väen kanssa. Ensimmäinen todellinen kontaktipaikka on ensi kesän Hampurin Convention ja meidän ystävyyspiirien yhteinen ilta siellä.

 

Otfried Blümschen luovutti Mauri ja Paula Lindströmille erikoispinssit monen vuoden uskomattomasta urakasta silmälasikeräyksen uupumattomina hoitajina. Ne pinssit tiesivät paikkansa.

 

Seuraavaksi oli vuorossa illan ehkä kiinnostavimmat puheenvuorot. Lions-virkoihin hakeneiden esittelyt. Kaiken kaikkiaan seitsemän puheenvuoroa kuultiin: kolme kuvernöörivirkoihin, kaksi Liiton varapuheenjohtajavirkaan ja kaksi kansainvälisen hallituksen virkaan pyrkiviltä. Uutuutena esiteltiin alaspäin juokseva kello, joka näytti yleisölle, kuinka ehdokkaat pysyivät annetussa ajassa. Hyvin pysyivät. Saarisen Heikki kellotti loppuajan 3 sekuntia, illan tiukin aika.

 

Näiden puheenvuorojen jälkeen ladyt ja puolisot lähtivät omaan ohjelmaansa Paperipilveen, jossa he nauttivat intialaista teetä ja Laura Vacker kertoi omasta ja perheensä elämästä Intiassa. Samalla hän esitteli siellä valmistamiaan perinteisiä leimasimia, joiden valmistuksella työllistetään useampia paikallisia ihmisiä.

 

Oman osuuteni pidin piirin tavoitteiden toteutumisen tilanteesta sekä Derby Forumin tuloksista. Seuraavaksi esiteltiin Klubitreffien satoa eri alueilla ja klubeissa. Jokaiselta alueelta oli valittu yksi klubi esittämään omien treffiensä kokemuksia.

 

Tämän jälkeen olin pyytänyt LC Helsinki / Idästä presidentin kertomaan tämän hieman eri konseptilla toimivan klubin periaatteista. He ovatkin tiukasti fokusoineet toimintaansa Itä-Helsingin nuorten liikuntaharrastusten hyväksi ja varainkeruun golf-kilpailun ympärille. Läsnäolovelvoitteita kokouksissa ei ole. Tämä tavanomaisuudesta poikkeava toimintatapa on kuitenkin kerännyt väkeä klubiin ennätykselliset 64 jäsentä. Jotain siinä on tähän aikaan istuvaa.

 

Lopuksi oli toimikuntien osuuden vuoro. Ääneen pääsivät jäsentoimikunta ja Reima julkistikin ilouutisen – jäsenmäärä on 20 plussan puolella. Vuoden paras lukema! Sitten tulivat nopeaan tahtiin Antti Forsell kertomaan aktiviteetista ”Auta lasta, auta perhettä”, Riikka Flaaming nuorisoleiristä, ja Arja Puikkonen vuosikokouksesta.

 

Aivan viimeinen puheenvuoro oli PDG Axel Turralla Hampurin vuosikokouksesta. Hän toivotti meidät kaikki sydämellisesti tervetulleiksi kokoukseen ja erityisesti yhteiseen illanviettoomme. Esityksen huipensi Hampurin Conventionin esittelyvideo.

 

Mahassani olleet perhoset saivat häädön, kun lopetin kokouksen klo 21.01. Raameissa pysyttiin.

DG Peter Fritzsche.
DG Peter Fritzsche.
Ladyt paperipilvessä.
Ladyt paperipilvessä.
1.VDG pari Leena ja Heikki Saarinen.
1.VDG pari Leena ja Heikki Saarinen.
Jouni Lindström, Helsinki / Itä.
Jouni Lindström, Helsinki / Itä.
PDG Axel Turra kutsui Hampuriin.<br>
PDG Axel Turra kutsui Hampuriin.