Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Sotahistoriaa ja Antti Rokkaa

Reijo Taalikka - Viljam Pylkäs - Antti Rokka.

(Torstai 23.5.2013) Tänään oli hammasvastaanoton sijasta työrupeama Puolustusvoimien palveluksessa. Itä-Uudenmaan aluetoimisto järjesti jälkitarkastustilaisuuden, jossa tarvitaan myös lääketieteellinen kannanotto asevelvollisesta.  Olen halunnut säilyttää tämän mahdollisuuden auttaa ja tavata entisiä työtovereitani Hyrylän ja Santahaminan ajoilta.

 

Hieman kiirettä piti, jotta ehdimme 16.20 lähteneeseen Suomenlinnan lauttaan. Upseerikerholla kokoontui LC Helsinki / Kallio kauden viimeiseen kokoukseen, jota he kutsuvat hallituksen vaihtokokoukseksi. Varsinaista vaihtoseremoniaa ei ainakaan tällä kertaa pidetty, vaan tilaisuudessa presidentti palkitsi kauden toiminnasta ansioituneet leijonat.

 

Itsekin sain olla mukana jakamassa osan palkinnoista. Vaikuttavin oli Toivo Huttusen saama ansiomitali 40 vuoden leijonataipaleesta ja aivan erityisesti klubilaisen Reijo Taalikan metallista pakottama leijonataulu.

 

Minulle aukeni myös mahdollisuus jakaa vuosikokouksessa jakamatta jäänyt 1. alueen sihteerin palkinto, joka osui tällä kertaa kyseisen klubin tarkalle sihteerille Lauri Rotille.

 

Hienointa antia olivat upeat klubiesitelmät. Ensimmäisen piti sotahistorian professori Martti Turtola aiheenaan hieman tuntemattomaksi jäänyt eversti Aladár Paasonen.

 

Itse olen nuoresta pojasta asti ollut kiinnostunut historiastamme ja lukenut paljon erityisesti viime sotiemme kirjallisuutta ja siksi Paasonen ei ollut minulle aivan tuntematon nimi. Nyt kuitenkin saimme tutkittua tietoa tästä mielenkiintoisesta persoonasta, hänen ansioistaan ja tekemisistään nimenomaan Talvisodan ajalta.

 

Toinen esitelmä, joka oli osittain monologinäytelmää, koski Viljam Pylkästä alias Antti Rokkaa. Hän ei liene esittelyjä kaipaa, mutta Reijo Taalikalla oli omakohtaisia kokemuksia hänestä lapsuusvuosilta. Lisäksi vanhemmiltaan hän on saanut tietoa, koska hänen vanhempansa olivat perhetuttuja Pylkkästen kanssa. Itse esitys oli aivan ainutlaatuisen intensiivinen, ura näyttelijänä olisi ollut taattu Reijolle.

 

LC Helsinki / Kallio on klubi, jossa on vahvat perinteet. Ikää on jo 52 vuotta sekä vahva nouseva uusi leijonasukupolvi. Nuorta voimaa nähdään klubista ensi kaudella piirihallituksessakin. Meillä oli erinomaisen viihtyisä ilta maittavan ruoan ja miellyttävien ihmisten seurassa. Tässä klubissa olen sattumusten avittamana vieraillut jokaisena kuvernöörikautenani, ainut laatuaan omaa klubia huomioimatta. Kiitos Kallion leijonat.

 

 

 

Martti Turtola.
Martti Turtola.
Toivo Huttunen ja kultainen leijona.
Toivo Huttunen ja kultainen leijona.
Suomenlinna.<br>
Suomenlinna.