Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Silmäterässä SuurPNAT

 (Tiistai 22.3.2016)

N -piirin SuurPNAT pidettiin Näkövammaisten toimitalo Iiriksessä tänä iltana. Ohjelmallisesta osuudesta vastasi Punainen Sulka -lähettiläämme Juha Tapio. Ennakko-odotus tuvan täyttymisestä osoittautui oikeaksi. Lisäpenkkejä piti saliin kantaa toista kymmentä.

 

Väestöliitosta oli kotouttamisasiantuntija kertomassa kotoutujien haasteista kohdata suomalainen yhteiskunta ja pärjätä täällä. Mukana hänellä oli kaksi reipasta nuorta tyttöä, jotka olivat saapuneet pakolaisina ilman vanhempiaan Suomeen. Nyt vanhemmat ovat täällä, mutta tytöille on langennut aikuisen rooli auttaessaan heitä selviytymään arjessa.

 

Keskustelussa heräteltiin ajatuksia siitä, kuinka me leijonat voisimme olla avuksi maahanmuuttajien selviytymisessä meikäläiseen elämäntapaan. Ero lähtömaahan on valtava. Ammattilaisten näkemys on, että mitään ihmetekoja tai erityisosaamista ei tarvita. Riittää, kun voi auttaa arjen normaaleissa asioissa, kuten miten saada korjautettua rikkoutuneet kengät tai missä lapset voisivat päästä pelaamaan jalkapalloa.

 

Kokemus siitä, että on tullut autetuksi on erittäin vahva. Ja niin on myös tunne siitä, että on voinut auttaa. Lisäksi, mikä voisi olla parempi keino saada leijoniin mukaan ulkomaalaistaustaisia ihmisiä kuin auttaa nyt tänne tulevia. Todellinen "kaikki voittaa" -tilanne.

 

Muutoin kokous sujui tutun kaavan mukaan ehdokasesittelyineen, toimikuntien ja alueiden puheenvuoroineen sekä huomionosoituksineen.

 

Minäkin pääsin pitämään ensimmäisen esittelypuheenvuoron. Pysyin säädetyssä ajassa. Rouva sanoi olleensa luottavainen, mutta minulla oli pieniä perhosia vatsassa.

Esitteeni ensimmäinen versio jaettiin tilaisuudessa. Vuosikokoukseen tulee uudistettu painos.

 

Toivottavasti kaikki klubit lähettävät edustajansa Turun vuosikokoukseen ja ovat takanani. Ääniä kyllä tarvitaan.

 

.

 

 

Juha Tapion esiintymisen jälkeen ehdokkaan pääsivät töihin.
Juha Tapion esiintymisen jälkeen ehdokkaan pääsivä...
2VDG -ehdokas Heikki Tuomala vaimoineen.
2VDG -ehdokas Heikki Tuomala vaimoineen.
Sini jakoi erinomaisen klubin palkinnon LC Vantaa/Komeetoille.
Sini jakoi erinomaisen klubin palkinnon LC Vantaa/...
Viestintätoimikunta ja Tusse esillä.
Viestintätoimikunta ja Tusse esillä.
LC Helsinki/Metsäläkin sai lippumerkin 100 -vuotis palveluhaasteesta
LC Helsinki/Metsäläkin sai lippumerkin 100 -vuotis...