Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Siemenistä hedelmiä

(Lauantai 18.3.2017)

Kun on hedelmällinen maaperä ja hyvät puutarhurit, voi pienistäkin kylvetyistä siemenistä kasvaa upeita hedelmiä. Näin on talven kasvukauden aikana tapahtunut Porissa.

 

Viime syksynä puhuin M-piirin jäsenjohtajan PDG Jari Vuorisen kanssa erilaisista klubeista ja niiden perustamisista. Tulin maininneeksi yhtenä mahdollisuutena ns. teemaklubit, joita on yritetty kehitellä vähän meilläkin, mutta erityisesti muissa pohjoismaissa.

 

Ajatus jäi itämään ja Jarin johdolla alkoi hahmottua kokonaisuus, joka näki tänään päivänvalon. Porin seudun reumayhdistyksen ympäriltä löytyi aktiivisten ihmisten joukko, joka päätti perustaa lionsklubin. Teemana klubilla on helpottaa reumalasten elämää seuraavan kolmen toimikauden ajan. Vaikka Suomessa onkin kattava tukijärjestelmä, on siinä aina aukkoja, joiden vaikutuksia kyetään näin pienentämään. Kolmen vuoden kuluttua avustuskohde mietitään uudestaan.

 

Klubissa on perustettaessa 24 jäsentä, mutta lisääkin tiedetään nyt jo tulevan. Tiedän, että tämän klubin tulevia vaiheita tullaan seuraamaan laajemminkin maassamme. Mikäli kokemukset ovat rohkaisevia, saatamme nähdä vastaavia klubeja tulevina vuosina muuallakin Suomessa.

 

Oli hienoa, että sain olla mukana perustavassa kokouksessa ja nähdä hieman uudenlaisen klubin syntymän. Joukko vaikutti siinä määrin tarmokkaalta ja määrätietoiselta, että uskallan povata ruusuista tulevaisuutta LC Pori / Otavalle.

PDG Jari Vuorinen ja kummiklubin LC Ulvilan presidentti Hannu Nurmikko.
PDG Jari Vuorinen ja kummiklubin LC Ulvilan presid...
Minulla oli ilo lahjoittaa klubille presidentin käädyt, jotka vastaanotti charterpresidentti Ulla-Maija Tommila.
Minulla oli ilo lahjoittaa klubille presidentin kä...