Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Saksalaiset ystävät vierainamme

DG Peter Flitzsche (oik.) kuuntelee tarkkaavaisena.

(Tiistai 26.3.2013) Olipahan tarpeettoman hieno työilma, noin niin kuin sisätöiksi. Tällaisina päivinä sitä toivoisi olevansa vaikkapa kirjailija tai taiteilija. Voisi jättää työt hetkeksi käsistään ja lähteä hakemaan inspiraatiota esimerkiksi hiihtoladulta. Vaikka kovasti työstäni pidänkin, on sen huono puoli siinä, että se on täysin sidoksissa aikaan ja paikkaan.

 

Työpäivä venyi suunniteltua pidemmäksi, koska tuli muutama akuuttiluontoinen avunpyyntö, enkä minä voinut kieltäytyäkään. Siitä johtuen aikataulu alkoi jälleen kerran ahdistaa. Valmisteltavana olivat piirin ajankohtaiset kuulumiset ystäväpiirin edustajille på engelska, sillä saksan kielen taito on liian heikoissa kantimissa. Kolme vuotta lukio-opintoja yli kolmenkymmenen vuoden takaa. Sen lisäksi piti vielä ehtiä hakemaan jokin pieni muistolahja DG Peter Fritzschelle.

 

Nopeasti kotiin päästyämme ulkoilutimme haukun ja vaihdoimme vaatteet edustavampiin ja lähdimme Jumbon kauppakeskukseen. Päädyimme ostamaan revontulia esittelevän kuvateoksen ja muutaman käsin tehdyn suklaakonvehdin. Kirjakaupassa törmäsimme yllättäen Ylhäisen Varpuun, mukavaa.

 

Kun menimme kohti sovittua tapaamispaikkaa, näimme Otfriedin Blümchenin ja liityimme seuraan. Tuota pikaa huomasimme, että olimme tunnin etuajassa tapaamisestamme, mutta ei haitannut. Katselimme Otfriedin, Peterin ja PDG Axel Turran kanssa valokuvia Sri Lankan silmäsairaalasta.

 

Seitsemältä tulivat muut, jotka osaavat lukea ohjeita oikein. Aloitimme iltapalalla, jonka jälkeen Peter esitteli heidän piirinsä kuulumisia, jotka kuulostivat kovin tutuilta: saman kokoinen piiri, kasvua yhtä paljon kuin meillä ja samat vaikeudet vanhenevien klubien palveluvoiman turvaamisessa. Pitkään keskustelimme Saksan erilaisesta säätiöpohjaisesta toimintamallista. Tähän on syynä erilainen verotuskäytäntö kuin meillä.

 

Sitten oli minun vuoroni esitellä meidän tilannettamme ja lopuksi saivat puheenvuorot varapiirikuvernöörit. Ystävyystoiminnan jatkumiselle on hyvät eväät olemassa ja jatkuvuus on taattu. Nyt vain odotellaan heinäkuuta ja Hampurin Conventionia.

 

Keskiviikkona 27.3.2013 kuulemme Porvoon SuurPNAT:ssa lisää terveisiä ystäviltämme.

 

PDG Axel Turra ja 1.VDG Heikki Saarinen.
PDG Axel Turra ja 1.VDG Heikki Saarinen.
PDG Axel Turra ja LCIF-piirikoordinaattori Aarne Kivioja.
PDG Axel Turra ja LCIF-piirikoordinaattori Aarne K...
Yhteistyötä suunnittelemassa.<br>
Yhteistyötä suunnittelemassa.