Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Saappaanheitto huvitti

Saappaanheitto huvitti.

(Sunnuntai 28.4.2013) Odotin, että eilinen lenkki tuntuisi jossain päin kroppaa jonkinlaisena kolotuksena. Ei kyllä tuntunut, joten arvio rasituksen siedosta oli jotakuinkin kohdallaan. Ehkä ensi kerralla juoksen jo ikiaikaisen peruslenkkini, joka pituudeltaan kymmenen kilometriä. Kymmenen vuoden takaisiin aikoihin onkin sitten matkaa jonkin verran. Hitaasti hyvä tulee…

 

Tänään oli LC Helsinki / Oulunkylän perinteisen kevättapahtuman aika. Olemme Metsälän ja Käpylän klubien kanssa tehneet jo useamman vuoden ajan yhteistyötä toistemme aktiviteeteissa. Niin tehtiin tänäänkin. Käpylästä oli saapunut viisi leijonaa avuksi ja meiltä Metsälästä kaksi.

 

Päivästä tuli kylmän aamun jälkeen aivan loistava ulkoilupäivä ja se näkyi osanottajien määrässäkin. Leikkikentällä oli paljon väkeä.

 

Oulunkylän klubi tekee tämän aktiviteetin lähes kokonaan Me palvelemme -hengessä. Ainoastaan puhvetti, arvat ja ilmapallot ovat maksullisia, kaikki muu, jopa hevosajelu ja poniratsastus ovat ilmaisia. Ne myös tuntuivat olevan kaikkein kysytyimpiä rasteja. Tänä vuonna oli jouduttu jättämään perinteinen polkuautokilpailu valitettavasti pois ohjelmasta.

 

Kaksituntinen vierähti nopeasti palautellessa saapasta heittopaikalle heittorastilla. Monelle lapselle tuntui olevan hupaisan eksoottista heittää saapasta, olikohan siinä vähän sopimattomuuden makua, koska se tuntui montaa niin huvittavan.

 

Kun kevättempaus oli ohitse, yhytin Lean Myyrmäessä, josta jatkoimme yhdellä autolla kohti Espoota ja Kirkkonummea mielessä löytää muutama geokätkö. Parilla purkilla kävimmekin. Päivän saldoksi tuli loppujen lopuksi 18 kätköä. Yksi niistä oli upean Majvikin jugendlinnan välittömässä läheisyydessä. Upea talo hienolla paikalla. Siellä näimme myös kevään merkkinä ensimmäisen kyyn.

 

En ole tiennyt, että Kirkkonummella toimii ortodoksinen munkkiluostari. Sinne voi tehdä vierailuja, kun vain sopii etukäteen. Samoin he valmistavat tiettyinä lauantaipäivinä borssikeittoa ja kaalipiirakoita. Niitä voi myös mennä nauttimaan, kunhan ottaa oman keittoastian mukaan. Pokrovan veljestöä kutsutaan usein luostariksi, mutta virallisesti sillä ei ole luostaristatusta. Kaikkea sitä kätköillessä löytääkin, purkkien ohella.

 

Kestosuosikki onginta.
Kestosuosikki onginta.
Kevätrieha ja vohvelit.
Kevätrieha ja vohvelit.
Kieseihin menivät vanhemmatkin.
Kieseihin menivät vanhemmatkin.
Makkarajono.
Makkarajono.
Poni - tyttöjen suosikki.
Poni - tyttöjen suosikki.
Jugend-linna Majvik.
Jugend-linna Majvik.
Lämmittelevä kyy.
Lämmittelevä kyy.
Luostari - melkein.
Luostari - melkein.
Pokrovan veljestö.
Pokrovan veljestö.