Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Runoja ja musiikkia

Lady Anneli Vapaavuori lausui kaksi Uuno Kailaksen runoa.Tapani Kontio.Sopraano Stella Björkmanista kuulemme vielä.Timo Nieminen ja klanetti. (Perjantai 25.1.2013) Aamupäivä oli pakollisesta ohjelmasta vapaa, joten sain tutustua maamme suurimman päivälehden lastenpainokseen kaikessa rauhassa. On myönnettävä, että sisältö on muuttunut vähemmän kuin painoasu. Jostain syystä haaviin on jäänyt vähemmän kirjoitusvirheitäkin kuin ennen. On se silti jotenkin säälittävä.


Rouvan vein maskiin (anteeksi meikattavaksi ym.) kymmenen jälkeen, jolloin minulle aukeni mahdollisuus käydä sillä välin tapaamassa äitiäni hoitokotiin. Eilinen oli hänen 85-vuotissyntymäpäivänsä. Päivä oli niin kiireinen, etten ehtinyt silloin. Kukan kera kävin juttelemassa niitä näitä ja poskea silittelemässä. On se hurjaa, kun puoli minuuttia on liian pitkä aika todellisuudelle.


Hain rouvan ja lähdimme kodin ja vaatteiden vaihdon kautta Porvooseen. Sinne meidät oli kutsuttu uuden lääkäritalon avajaisiin. Linkki sinne on Kontion veljekset (leijonia molemmat) ja heidän hammaslääkärin vastaanottonsa Medius, jonka potilasasiamiehenä toimin. Hienot uudet tilat on saanut lääkärikeskus, hammaslääkäriasema, röntgentutkimuslaitos, apteekki ja hammaslaboratorio. Onnea yrittäjille uusissa tiloissa!


Jouduimme lähtemään heti juhlapuheiden jälkeen, koska meitä odotettiin saapuvaksi LC Helsinki / Revonsalmen 35-vuotis- Charterjuhlaan Suomalaiselle klubille. Onneksi olin huomannut ilmoittaa isännille, että todennäköisesti hieman myöhästymme alkumuodollisuuksista, kuten kävikin.


Auton jätin sinänsä lailliselle paikalle, mutta siinä oli siirtokehotus kyseiselle päivälle. Lumet oli jo ajettu pois ja työaika loppunut, joten otin riskin.


Ilta oli taas jälleen aivan uskomattoman antoisa. Sävähdyttävin hetki oli lady Anneli Vapaavuoren lausumat Uuno Kailaksen kaksi runoa. Koko sali pidätti henkeään ja nuppineulan putoamisen olisi varmasti kuullut. Niin eläytyen ja tunteella lausuttujen vaikuttavan koskettavien runojen jälkeen lähes huimasi, kun aplodit alkoivat. Lisäksi saimme hengen ravintoa laulun muodossa.


Sopraano Stella Brörkmanista tulemme vielä kuulemaan. Pöytäseurueemme kanssa meillä oli aivan verrattoman hauskat puheenporinat. Klubista oli kaikki jäljellä olevat seitsemän perustajajäsentä ladyineen paikalla ja kahden edesmenneen lesket. Upeaa yhteisöllisyyttä.


Loppuillasta saimme todella nautiskella tanssien ja kuunnellen LC Helsinki / Puistolan presidentin Timo Niemisen johdolla soittanutta yhtyettä. Nyt he olivat kokoonpanolla basso, vatsaflyygeli (hanuri) ja vaihdellen klarinetti ja saksofoni. Kyllä korva lepäsi ikivihreiden sävelien soljuessa instrumenteista.


Autokin oli paikallaan ja saanut seuraa.