Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Ritariksi lyömistä ja kultaseppäliikkeen historiaa

Ritari Juha Piironen.

(Keskiviikko 15.5.2013) Upea aamu oli tänään. Kesäinen häivähdys oli aistittavissa, kun Hesaria hain laatikosta. Lämmin kesäinen tuoksu vielä odotuttaa, mutta ei se kaukana enää ole.

 

Aamu sujui töissä varsin tavanomaiseen malliin. Olin päättänyt tänään keskittyä työergonomiaan. Viime aikoina työpäivät ovat olleet hieman kiireisiä ja ensimmäiseksi aina kärsii työasento. Aika ajoin pieni ryhdin palautus on paikallaan, mutta ainakin minun täytyy siihen erityisesti kiinnittää huomiota, muutoin sitä aina valuu jollekin kummalliselle mutkalle.

 

Sen verran tavallisuudesta poikkeava päivä oli, että Maunulan Risto poikkesi noutamaan minulta vuosikokouksessa Messukeskukseen jääneen langattoman hiirensä.

 

Liukkaasti oli lähdettävä töitten jälkeen ajamaan Porvooseen, sillä nyt oli itselläni hammaslääkäri varattuna vuosittaiseen tarkastus- ja huoltokäyntiin. On hyvin opettavaista olla välillä potilaana ja kokea vastaanottotilanne maskin toiselta puolelta. Vaikkei mitään suurempia ole tarvinnutkaan vuosiin tehdä, mutta jo hampaiston puhdistus on hyvä muistutus kuolevaisuudesta.

 

Kiitoksia vain Kontion Tapanille, LC Porvoo mlk:n jäsenelle, hyvästä hoidosta ja hauskasta tapaamisesta.

 

Porvoosta ajoimme Pornaisiin noutamaan jäsenjohtaja Reima Nyrhivaaraa, jonka kanssa olimme menossa illaksi LC Helsinki / Idän vuosikokoukseen. Menimme lyömään klubille ritarin. Kunnianosoituksen sai 45 vuotta leijonana ollut Juha Piironen. Onnittelut vielä kerran. Kokous oli klubin linjaa noudattava, asiallinen, vaan ei jäykistelevä.

 

Klubikokous pidettiin kultaseppämestari Mika Tarkkasen toimitiloissa Arabiassa. Hän illan isäntänä kertoi yhtiön historiasta erilaisine vaiheineen.

 

Kuten Suomessa muutoinkin, on firman tiellä olut niin ylä- kuin alamäkiäkin. Tällä hetkellä menee hyvin ja tulevaisuus näyttää valoisalta. Myynnissä heillä on vain omaa tuotantoa ja se tekee liikkeestä ainutlaatuisen. Tilauksesta toteutetaan myös uniikkeja esineitä tilaajan toiveiden mukaisesti. Lupasipa hän vielä tuotteilleen elinikäisen takuun. Ilta oli erittäin mielenkiintoinen.

 

Kultaseppämestari Mika Tarkkanen.
Kultaseppämestari Mika Tarkkanen.
Ennen koneet oli rautaa.
Ennen koneet oli rautaa.
Perinteiset työkalut.
Perinteiset työkalut.
Upea Jokeri.
Upea Jokeri.