Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Ravia Vermossa

Heppa ja me.

(Keskiviikko 22.5.2013) Viikko alkoi vauhdikkaasti. Maanantaiaamuna pidimme Helsinki 2017-työryhmän kokouksen, johan oli kutsuttu myös osallistuvien klubien edustajat. Siellä sovittiin loppuvaiheen järjestelyistä koskien Vierumäen vuosikokousta ja siellä tehtävää esittelyä ja muuta esilläoloa. Luottavaisin mielin olen tässä vaiheessa, vaikka tehtävää on vielä aika paljon.

 

Kokouksesta työpäivän viettoon tavanomaiseen tapaan. Illalla menimme töiden jälkeen Pakilan siirtolapuutarhalle käymään tutustumisvierailulle ystävämme palstalle. Hän halusi näyttää meille tulppaanipenkkejä, jotka hän oli istuttanut meiltä syntymäpäivälahjaksi saamistaan sipuleista. Komeasti kukkivat monissa väreissä. Sieltä minulla olikin jo kiire jäähallille kiekkoa pelaamaan. En tehnyt maalia.

 

Tiistaisen työpäivän jälkeen oli Protan Oy:n tutuksi tulleessa kokoustilassa koulutustoimikunnan kokous. Tuomikosken Antti muisteli hieman entisiä aikoja, kun koulutustoimikunta kokoontui kolmasti kauden aikana ja vertasi tilannetta tähän kauteen. Toukokuussa kokoonnumme kolmasti. Täytyy sanoa, että emme vain kokoonnu, vaan vauhtia on koulutuksessa piisannut muutoinkin, eikä tahti tule hidastumaan.

 

Tänään tavanomaisen työpäivän jälkeen suuntasimme Lean kanssa Vermoon. Siellä järjestettiin perinteinen N- ja B-piirien yhteinen aktiviteetti. Molemmista piireistä oli paikalla muutama klubi. Heti ovella havaittiin, että jotain poikkeavaa on ilmassa, kunnes selvisi, että sähköt olivat poikki koko alueelta. Oli täysin epävarmaa, onnistuisiko tapahtuman järjestäminen lainkaan. Myös ravien kohtalo oli vaakalaudalla.

 

Epätietoisena kaikki vaeltelivat pimeissä sisätiloissa. Leijonat olivat kuitenkin valmistautuneet sähköjen palautumiseen ja olivat viritelleet ketjunheittopaikat ja minigolfradat paikalleen. Juuri, kun osa luovutti ja alkoi purkaa tavaroitaan, sähköt kytkeytyivät päälle. Toiminta alkoi saman tien reilun tunnin myöhässä. Myöhästyminen ei voinut olla vaikuttamatta lopputulokseen. Kuitenkin arpajaiset ja onginnat kuin myös leojen kasvomaalaukset vetivät väkeä paikalle.

 

Ravit alkoivat aikataulun mukaisesti. Totalisaattorit aukesivat ja siellä tapasimme työpaikallaan vanhan tuttumme Suomen purjelaivasäätiön Helena-laivalla tekemältämme purjehdukselta. Pikku Myy toimi legillämme Lissabonista Teneriffalle palkattuna kansimiehenä. Mukava oli tavata monen vuoden jälkeen. Samaiselta matkalta vuonna 2004 otettu kuva komeilee blogin aloituskuvana sivuillamme.

 

Raveissa olen ollut silloin, kun ravirata sijaitsi kotikonnuillani Käpylässä. Sen muutettua Vermoon en ole sen koommin niissä vieraillut. Oikein mukavaa oli seurata hevosten juoksua ja laittaa likoon muutama lantti. Jotain saatiin takaisinpäinkin, mutta järjestäjät jäivät saamapuolelle. Uusi kokemus oli olla mukana loimituksessa Leijona-lähdön voittajan kanssa. Meillä oli hauska ilta. Leijonat saivat hieman näkyvyyttä ja klubit hoitivat aktiviteettinsa vaikeuksista huolimatta. Toivottavasti ilta tuotti jotain jaettavaa apua tarvitseville.

 

Hevosvoimia liikkeellä.
Hevosvoimia liikkeellä.
Yhteistyötä yli piirirajojen. Vasemmalla B-piirin piirikuvernööri Jukka Uusitalo.
Yhteistyötä yli piirirajojen. Vasemmalla B-piirin...