Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Pieksämäelle yhden pysähdyksen taktiikalla

Tertin kartano.

(Sunnuntai 17.2.2013) Pieksämäki on kaupunki, jossa olen vieraillut yhden kerran ennen tätä viikonloppua. Vuosi oli 1989 ja päivä oli sunnuntai 8.1. Osallistuin siellä ilmapistoolikilpailuihin ja ylsin finaaliammuntaan asti. Taisin olla peruskilpailun jälkeen seitsemäs, kun finaaliin pääsee kahdeksan parasta.

 

Ampujalla finaali on tehty hermoja kysyväksi, koska jokaisen laukauksen jälkeen tulokset julkistetaan ja tilanne on täysin seurattavissa koko ajan. Tämä kilpailumuoto oli silloin aivan uusi. Hermoni pitivät hyvin ja muistini mukaan sain sarjan tulokseksi 93. Sijoitusta en jaksa muistaa, mutta palkinnoille en yltänyt.

 

Muistiin tapaus on jäänyt sen vuoksi, että aloitin seuraavana päivänä työt Juvalla vasta valmistuneena hammaslääkärinä orientoivan vaiheen virassa puolen vuoden ajan. Vasta tämän jakson jälkeen oli mahdollista hakea laillistetun hammaslääkärin pätevyyttä silloiselta lääkintöhallitukselta. Ilmapistoolin lisäksi minulla oli siis Fiat 126 -merkkisessä autossani muuttokuorma.

 

Nyt menimme Pieksämäelle Lean kanssa Kuvernöörineuvoston kokoukseen yhden pysähdyksen taktiikalla. Välipala ja yksi kätköpurkki nautittiin Tertin kartanon hienoissa tiloissa ja maisemissa. Savumuikkuleipä maistui minulle vähintäänkin hyvin.

 

Perjantaina oli varsinainen päätökset tekevä kokous, jonka asialista oli varsin pitkä. Niin pitkä, että hallituksen kokous, joka käsitteli aamupäivällä alkaneessa kokouksessaan samat asiat, oli kolme varttia myöhässä. Meidänkin kokous venyi noin puoli tuntia yli merkityn aikataulun, mutta asiat saatiin päätettyä asiallisella kokouskäytännöllä mallikkaasti.

 

Osa asioista oli helppoja, kuten liiton sääntöjen vaatimat sanamuotokorjaukset, mutta kiperämpiäkin päätöksiä oli pakko tehdä. Näistä esimerkeiksi sopivat liittotoimiston henkilöstön lisääminen yhdellä, joka päätettiinkin toteuttaa vain, mikäli rahoitus saadaan järjestettyä sekä korttityöryhmän kokoonpanon muutos. Seuraavaksi olikin vuorossa päivällinen, jonka jälkeen oli hyvä siirtyä yöpuulle.

 

Neljältä yöllä tulikin sitten herätys, kun jotkut hotellivieraista (ei leijonia, vaan joukko nuoria miehiä) jatkoivat illanviettoa vielä käytävillä. Sinänsä heidän ilonpitonsa oli varsin viatonta, mutta äänekästä sorttia ja kesti lähes tunnin. Ratkoin sitten Lean kanssa ristikoita, kunnes hän nukahti ja minä lähdin seitsemäksi aamusaunaan.

 

Lauantai alkoi avajaisjuhlalla monitoimitalo Poleenissa. Viihdyttävintä antia oli savolaislupsakkaan juontajan lisäksi nuoret kilpatanssijat, joilla ei askel painanut eikä selkä jäykistellyt.

 

Seuraavaksi oli Kuvernöörineuvoston päätösinfon vuoro, joka toimi suunnitellulla tavalla. Päätökset saatiin esiteltyä ja keskusteluakin virisi salissa. Uusimuotoisen kokouksen varjopuolikin oli näkyvissä, salissa oli raikas ilma eikä tarvinnut kaveria töniä.

 

Lounaan jälkeen seurasi seminaariosuus, joka käsitteli liiton palvelu- ja varainhankintasektoria. Luennoitsijat olivat valmistelleet hyvin aineistonsa. Katsaukset olivat selkeitä ja informatiivisia ja minun mielestäni tämä toimiala tuli hyvin esitellyksi.

 

Pidin erityisesti Tauno Laineen osuudesta, joka oli oikea mallisuoritus hyvin valmistellusta luennosta. Lisäksi hyvä, että DG Seppo Rajamäki toi kokoukselle ”kentän” äänen niin muutaman vuoden takaisesta Digiprojektista kuin korteista ja arvoistakin. Olivatko esitykset sitten niin tyhjentäviä, vai mikä lie oli syynä, mutta räväkkää keskustelua ei herännyt. Seminaari saatiinkin loppuun etuajassa.

 

Parin tunnin tauon jälkeen oli aika sonnustautua juhla-asuihin ja -merkkeihin sekä siirtyä Pieksämäen kaupungin järjestämään cocktail-tilaisuuteen. Tilaisuus oli sopiva ajan henkeen, maittava, muttei ylitsepursuva. Tunnelma tilaisuudessa oli rento, etten sanoisi lupsakka. Sujuvasti sieltä siirryimmekin sitten juhlaillalliselle verhon toiselle puolelle Savonsolmun ravintolan tiloihin.

 

Esiintyjänä oli upeaääninen sopraano, jonka esityksistä sykähdyttävin oli sanaton Myrskyluodon Maija. Pari yllätystäkin oli illalle järjestetty, joista ensimmäisen tiesin, koska se oli kuvernöörikurssimme esittämä Tiikerj Hae. Saimme pääsihteerimmekin mukaan kuoroomme, lauluihmisiä kun on. Toinen tuli yllätyksenä kaikille, eikä vähiten Esko Viinikaiselle ja Tuomo Holopaiselle.

 

Liittomme koulutusvastaava Rafael Frans pisti liiton varapuheenjohtajaehdokkaat tiukille haastattelemalla heitä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Vastaukset piti luonnollisesti antaa samalla kielellä. Pojat selvisivät tentistä molemmat omalla tyylillään. Titaanien taistelu nähdään Heinolassa uusintana tunnin mittaisessa mittelössä.

 

 

 

Tanssijat.<br>
Tanssijat.
Tiikerj-hae.
Tiikerj-hae.
Titaanit kohtaavat.
Titaanit kohtaavat.
Pieksämäki kokouksen jälkeen.<br>
Pieksämäki kokouksen jälkeen.Kommentit

19.2.2013 klo 11:46:58
Pena kirjoittaa

Oivallista tekstiä, hauskasti kuvattu kokous