Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Palapelipäivä

(Torstai 29.11.2012) Tämä torstai oli sitten oikea palapelipäivä. Hesarin luettuani suunnistin Tuomasta hakemaan 8.15, jotta ehtisimme ajoissa Nyyrikkiin ”Vuosikokous Helsinkiin 2017” – valmisteluryhmän kokoukseen. Nyt ollaan siinä pisteessä, että hakemus muotoillaan, allekirjoitetaan juhlavassa tilaisuudessa ja jätetään Lions-liittoon.

 

Seuraavaksi oli aika mennä sorvin ääreen eli poran varteen. On muuten väärä ilmaisu hammaslääkärin työkalulle tuo pora. Minulla on oikeastaan vain yksi terä noissa pyörivissä instrumenteissa, joita voi kutsua poraksi ja sitä käytän harvoin. Oikea termi olisi jyrsin. Niitä sitten pyöritetään joko turbiinissa (200.000 – 300.000 kierrosta/min tai mikromoottorissa (0 – 40.000 kierrosta/min). Jyrsimen teriä taas on vaikka minkä näköistä ja kokoista eri tarkoituksiin ja kaikista lähtee paha ääni.

 

Työt sikseen, tumma puku päälle ja kumipyörän kyytiin. Komento Suomalaiselle klubille, jossa Aimo Viitala piti 85 –vuotiskutsunsa. Olin piirin edustajana luovuttamassa Liiton puheenjohtaja Seppo Söderholmin ja pääsihteeri Maarit Kuikan johdolla onnitteluadressia, jonka suomin varoin tullaan hankkimaan huumekoira, joka nimetään Kaijaksi Aimon edesmenneen vaimon mukaan. Tilaisuus oli koskettavan liikuttava. Takaisin palasimme proosallisesti junalla, koska nyt oli enemmän aikaa. Aikaa vaihtaa vaatteet virkapukuun ja joutua kipin kapin 4. alueen PNAT:iin.

 

PNAT pidettiin Oppimis- ja Informaatiotalo POINTissa Vantaan Pakkalassa. Tämä oli taas sarjassa kotikaupunki tutuksi, siis navigaattorilla jouduin paikalle ajamaan, kun en tiennyt moisesta paikasta mitään. Nyt osaan ilman teknisiä apuvälineitäkin, nimittäin pääsin harjoittelemaan paikalle ajoa toisenkin kerran. Unohdin LC Vantaa / Helsingen Eija Lumivaaran palauttaman piirin lipun jalkoineen koululle. Kun tulin paikalle vartin yli yhdeksän, sesam, ovet aukenivat minulle automaattisesti. Hain tavarat ja poistuin tapaamatta ristin sieluakaan.

 

Tilaisuudessa kuulimme herttaisen musiikkiesityksen, sekä toiminnanjohtajan esittelevän taloa ja sen toimintaa. Sitten alkoi kokous, joka sujui leppoisasti Callen vetäessä sitä huumorin pilke silmäkulmassa. Klubit pääsivät esittelemään aktiviteettejaan niin palvelun kuin varainhankinnankin osalta. Piirihallitus toi julki omat asiansa ja lopuksi käytiin hyvää keskustelua toiminnastamme ja PNAT -kokousten rakenteesta.

 

Onnistunut ilta kaikin puolin ja osaistujia oli vallan kauheasti, yli kolmekymmentä.