Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

On kivaa kun on hauskaa!

Saapas saa kyytiä.

(Sunnuntai 10.3.2013) Tänä aamuna Lea nousi ennen minua ja avatessani makuuhuoneen oven tulvi nokkaani taivaallinen tuoksu. Ei, ei ollut aamukahvi ja pullantuoksu, vaan valkosipulilla höystetty pinaattipaistos. Siitä oli tulossa täytteet piirakoihin, joita hän valmisti myytäväksi talvitapahtumamme puhvetissa. Minä sain voidella ne kananmunalla.

 

Lea jäi vielä leipomistensa ääreen, kun minä suunnistin Metsälään, Vanhan Käpylän VPK:n pihamaalle. Tavanomaiset alkuvalmistelut oli tehtävä ennen tapahtuman alkua. Ongintapisteen pystytys, makkaragrillit kuntoon, samoin muurikkalettujen paistopaikat ja puhvetin tilat asianmukaiseksi. Kentällä piti virittää maalilaukauksen pitopaikka ja saappaanheiton alue saattaa kuntoon.

 

Sää oli aivan optimaalinen meidän tapahtumallemme. Pirteä pakkanen aamulla, joka vaihtui muutaman pakkasasteen mahtavaan ulkoilukeliin. Kuitenkin niin, ettei pitopaikkamme muuttunut kuravelliksi, kuten on joskus tapahtunut. Ihmisiä alkoi valua paikalle jo ennen tilaisuuden alkua verkkaiseen tahtiin, kunnes lähes huomaamatta pihamaa oli mustanaan väkeä ja kaikki suorituspaikat ja myyntipisteet jonoiksi asti täynnä. Lasten kiljahdukset täyttivät pihamaan, ilmapallot kelpasivat kaikille, ilmaisia kun olivat.

 

Tuota pikaa kaksi tuntia oli kulunut, mutta jatkuva jono lettujen paistopaikalla ei tahtonut lyhentyä. Ne näyttivät maistuvan tänään kaikkein parhaiten. Ossi ja Päivi olivat kaikkein työllistetyimmät henkilöt lettujensa kanssa. Sen verran tarkkaa puuhaa se oli, etteivät he kelpuuttaneet muita pilaamaan hyviä taikinoita.

 

Sitten olikin kilpailujen voittajien julistamisen vuoro ja palkintojen jako. Samoin arvottiin voittaja pääarvalle, kolmensadan euron lahjakortti K-Supermarket Mustapekkaan. Muutama lohdutuspalkinto vielä arvottiin ja niin oli keväinen riehamme ohi. Nopeasti alue myös tyhjeni ihmisistä. Meillä alkoi purkutyöt, jota sujuivat ripeästi yhteisvoimin. Hauskaa oli ja alustavan tuloslaskennan mukaan jotain jää jaettavaksi avustuskohteisiimme jatkossakin. On se kivaa, kun on hauskaa!

 

Jotenkin päivän aikana oli kuitenkin puseroon hiipinyt syväkylmä, joten ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, kun lankomies kutsui iltakahville ja lupasi lämmittää saunan. Uni varmasti maittaa hyvin tänä iltana ja kestää oletettavasti aamuneljään, jolloin karvavekkarimme Skidi muistaa meitä pienellä konsertilla.

 

Rakentamista.
Rakentamista.
Lasten riemua.
Lasten riemua.
Palkintoja jaetaan.
Palkintoja jaetaan.
Tosileijonat toimessaan.
Tosileijonat toimessaan.