Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Oho, mikä laskiaissunnuntai

Korson numerolaput.

(Sunnuntai 10.2.2013) Eilinen lauantai oli paluu entiseen elämään sekä minulle että Lealla. Tai siis entisten harrastusten pariin. Lea oli koiranäyttelymaailmassa Champion of champions – gaalaillassa nauttimassa kauniista koirista ja tapaamassa muita koiraharrastajia. Minä taas kävin venenäyttelyssä.

 

Näyttelyn puolella vain pikaisen kierroksen verran, mutta Hylkysukellusseminaarissa klo 11.00–18.00. Uusinta uutta tuli läntisestä naapurimaastamme hylyn dokumentoinnin puolelta.

 

Ryhmä ruotsalaisia oli kehitellyt CAD-tekniikkaan perustuvan 3D mallinnuksen yhdistämisen hylystä otettuihin valokuviin. Parhaiten sovellus toimii tableteissa, mutta pääsee siitä nauttimaan tietokoneenkin avulla. Kun 3d malliin on yhdistetty panoraamakuvat, on lopputulos hieno. Siihen voi tutustua seuraavassa osoitteessa:

 

Laskiaissunnuntaina oli leijonat päästetty irti. Lukemattomia tapahtumia olivat klubit järjestäneet tälle päivälle. Me aloitimme vierailumme LC Vantaa/ Korson järjestämistä hiihtokilpailuista lapsille. Sen ympärille on rakennettu monipuolinen ohjelma ja tarjonta. Paikalla oli soppaa ja makkaraa, puffettia ja arvontaa, paloauto ja lasten teatteri. Ja tietysti osallistujat palkitaan.

 

Minä ihastuin hiihtäjien numerolappuihin. Ne ovat oikeaa retroa, kankaasta ommellut laput edessä ja takana nauhoin sidottuna. Heti tuli mieleen Käpylässä ollut Tallin hyppyrimäki, jossa minäkin kilpaa hyppäsin aikanaan. Ja juuri samanlaiset numerolaput rinnassa.

 

Keskenhän ne kekkerit meiltä jäivät, kun suunnistettiin kohti Hakunilan urheilupuistoa. Siellä LC Vantaa/ Hakunilalla oli oma vastaava tapahtumansa.

 

Kun Korsossa oli syöty makkaraa ja hernekeittoa, oli täällä jälkiruoan vuoro. Lady Annelilla oli pystyssä kahdeksanrautainen vohvelitehdas, jonka antimista pääsimme nauttimaan. VPK ja partiolaiset olivat täällä kumppaneina tuomassa näkyvyyttä ja pöhinää paikalle. Liukumäessä oli väkeä mustanaan, olihan ilma kuitenkin ihan kohtuullinen.

 

Sitten olikin jo aika siirtyä minulle jo polvenkorkuisesta tuttuun tapahtumaan, Taiskin tai Taivarin laskiaisriehaan, jonka järjestää LC Helsinki/ Käpylä. Siksi suuri on tapahtuma, että jo muutaman vuoden ajan olemme Metsälän ja Oulunkylän leijonien voimin olleet auttamassa. Niin nytkin; kaksi urhoa Ogelista ja presidenttimme Hannu Metsälästä.

 

Taivaskallion liukumäet hakevat kyllä vertaistaan, on vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Oikeastikin joskus 70-luvulla vieressäni laskenut isä pikkupoikansa kanssa ajautui päin puuta pulkkansa kanssa. Poika loukkasi itseään niin, että lääkärireissu siitä tuli. Jatkosta ei ole minulla tietoa, mutta tuskin vakavampaa kuitenkaan sattui. Hyvin oli väkeä ollut, sillä illalla tapasin sattumalta Käpylän leijonan, joka kertoi, että ainakin onginnassa kaikki palkinnot oli jaettu.

 

Ei kolmea ilman neljättä, joten käänsimme keulan kohti Pohjois-Haagaa. Leikkipuistossa talvitapahtumaansa pitävä LC Helsinki/ Pohjois-Haaga oli ladyineen järjestänyt vetävän tapahtuman keskeiselle paikalle kylässään. Ja väkeä riitti sielläkin. Vähän autoimme, mutta eiköhän Elias päässyt eroon arvoistaan, siksi paljon tehokkaasti hän niitä kaupitteli. Ja jos haluaa tuoreita vasta paistettuja muikkuja, kannattaa käydä täällä. Jos ei seuraavassa tapahtumassa puhe irtoa, veivät muikut kielen mennessään.

Nyt kiiruusti kotiin vaihtamaan kuivat ja hieman salonkikelpoisemman vaatteet päälle, sillä päivän kulttuuriannos odottaa vuoroaan.

 

LC Helsinki/ Revonsalmi ja LC Helsinki/ Pro Cultura olivat järjestäneet yhteisaktiviteettina yhdessä Laajasalon opiston kanssa konsertin. Konsertissa esiintyivät Rytmimusiikin solistilinjalla opiskelevat nuoret. Eipä tultu turhaan. Nuoret laulajat todella häikäisivät taidoillaan ja nuoresta iästään huolimatta kypsällä tulkinnallaan. Rima on paljon ylempänä kuin siinä, että vedetään biisi läpi. En tiedä, minkälainen tausta tällä joukolla on ollut ennen opistolle tuloaan ja mikä on loistavan kapellimestarin Antti Hyvärisen osuus, mutta hienoa jälkeä syntyy. Minun mielestäni suurin osa esiintyjistä voisi jo nyt toimia taitojensa puolesta ammattilaisena. Ainakin me nautimme ystävyyden teeman ympärille rakennetusta ohjelmasta toinen nieleskellen ja toinen silmäkulmia pyyhkien liikutuksesta. Voitte arvata kummin päin.

 

Korson soppaa.
Korson soppaa.
Kahdeksanrautainen vohveli.
Kahdeksanrautainen vohveli.
Makkaraa Haagasta.
Makkaraa Haagasta.
Taivaskallion laskiainen.
Taivaskallion laskiainen.
Musiikkinautintoa Laajasalossa.
Musiikkinautintoa Laajasalossa.