Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Ogelissa aurinkoa

(Sunnuntai 24.4.2016)

Päivä aukeni kirkkaalla auringonpaiseella. Se tuntui tosi mukavalta eilisen rae- ja räntäsateen jälkeen. Linnut taas huusivat täyttä kurkkua pihan puissa lehteä hakiessani.

 

Aamulla muistimme (siis Lea), että olimme lähteneet eilisistä juhlista maksamatta juomiamme. Otin yhteyttä ravintolaan ja kuulin, että ravintola oli jättänyt ne laskuttamatta. Hyvä niin, koska nyt sovimme maksavamme ne laskulla näin jälkikäteen. Kyse oli vain kolmesta juomasta, mutta sitäkin suuremmasta periaatteesta. Kyllä nolotti.

 

Tänään oli naapuriklubimme LC Helsinki / Oulunkylän kevättapahtuma lapsille. Tapanamme on ollut kolmen naapuriklubin kesken jo usean vuoden ajan tukea muutaman leijonan työpanoksella toisimme. Siksi lähdin minäkin keltaiset liivit mukanani kyseiselle kentälle.

 

Tapahtuma on todellinen palvelutapahtuma, sillä lähes kaikki rastit ovat lapsille ilmaisia. Puhvetit tuotteet ja poniratsastus taitavat olla ainoita maksullisia kohteita. Jos olen ymmärtänyt oikein, tilaisuus taitaa tuottaa jonkin verran taloudellista tappiota, mutta sitäkin enemmän hyvää mieltä.

 

Minä päädyin yhdeksi vetäjäksi viiden tai kolmen (riippuu osallistujan iästä) lajin temppuradalle. Lasten tuli kävellä lankkua pitkin, purkkien päällä, heittää palloa ja saapasta sekä kuljettaa sählypalloa keilaradan läpi. Palkinnoksi sai karkkipussin.

 

Sää suosi tapahtumaa ja siksi ihmisiä oli tosi mukavasti paikalla. Varmasti monelle lapselle jäi hyvä mieli ja vanhemmille hyvä kuva leijonista. Lapset tässä tapahtumassa ovat niin pieniä, että näillä vanhemmilla harvemmin on mahdollisuutta osallistua toimintaamme. Hyvää pr-työtä järjestöllemme tämä kyllä on.

 

Lapsissa on tulevaisuus.

Temppuradan ensimmäinen rasti, lankulla kävely.
Temppuradan ensimmäinen rasti, lankulla kävely.
Sitten lentää pallo
Sitten lentää pallo
ja saapas.
ja saapas.
Mailataidot kehittyvät.
Mailataidot kehittyvät.
Temppurahan vaikein rasti oli purkkien päällä ävely.
Temppurahan vaikein rasti oli purkkien päällä ävel...
Perinteistä leijonatoimintaa piti yllä adoptiokummini Torsti Koskinen.
Perinteistä leijonatoimintaa piti yllä adoptiokumm...
Ilmapallot menevät kuin kuumille kiville näin vapun alla.
Ilmapallot menevät kuin kuumille kiville näin vapu...
Hevosrattailla ajelu oli ihan hitti.
Hevosrattailla ajelu oli ihan hitti.
Kasvomaalaus on nykyään todella suosittua.
Kasvomaalaus on nykyään todella suosittua.