Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Ministeri Risikko piirsi "Paula"-pallon

(Keskiviikko 6.3.2013) Huh, onpa taas kiirusta pidellyt. Maanantai- ja tiistaiaamut menivät koneen ääressä vääntäessä yhteenvetoja JOVA:sta ja Derbystä. Tuli ilmoittauduttua Ruotsin leijonien vuosikokoukseen suomalaisten edustajaksi. Jag måste praktisera mitt svensk språket först.

 

Laskin juuri, että säästettyjä sähköposteja oli tullut näiden kolmen päivän aikana 60. Paljon olen myös poistanut, koska postilaatikkoni on koko ajan täyttymässä. Ehkä pitää ostaa lisää tilaa. Lähetettyjä on vain 32. Työpäiviähän nämä ovat luonnollisesti olleet.

 

Tänään oli sitten leijonia aamulla, töitä päivällä ja leijonia illalla.

 

Aamulla oli Näkövammaisten keskusliiton Iiris-talon Lasten oppimiskeskuksen avajaiset. Eipä hävettänyt olla leijona, siksi hieno keskus on saatu aikaiseksi. Joitain pienempiä laitteita on vielä tulossa, mutta komealta näytti jo nyt. Kaksi lasta meille demonstroi, kuinka laitteet toimivat. Väritettiin taloa ja heppaa katselulaitteella. Näyttävin apuväline oli älytaulu – noin 1.5x2 metriä oleva taulu, johon piirrettiin tänään ilmapalloja. Ministeri Paula Risikko piirsi ”Paula”-pallon.

 

Tämä projekti on hieno osoitus yhteistyön voimasta. 54 klubia piiristämme osallistui panoksellaan keskuksen rakentamiseen ja toinen mokoma saatiin säätiöltämme LCIF:tä rapakon takaa.

 

Tunnustusta saatiin ministeriltä, joka totesi, että kolmas sektori on aivan välttämätön, jotta yhteiskuntamme toimii. Hyvin kiteytetty oli ajatus, että tarvitaan erityistukea ja – toimia, jotta ne, joilla on jokin rajoite, voivat olla tasavertaisia muiden kanssa. Siis loistavaa, että me leijonat voimme auttaa näkövammaisia lapsia saamaan oppia tasavertaisesti.

 

Pidin vielä reilun tunnin palaverin viestintätoimikunnan kanssa Iiriksen tiloissa ennen töihin menoa. Kipakka päivä olikin kasautunut tälle keskiviikolle. Nopsaan piti tehdä lopputyöt potilaiden jälkeen, jotta ehdimme vielä kotiin ulkoiluttamaan rekun ja vaihtamaan vaatteet virkaisista juhlaviin.

 

Ilta sitten sujuikin juhlavan päivällisen merkeissä ravintola Nyyrikin tutuissa tiloissa. Oli piirimme ritari-illallisen aika. Arne Ritarin syntymästä tulee huomenna kuluneeksi 107 vuotta. On muuten sama luku kuin Suomen moninkertaispiirillä. Eipä kukaan hoksannut tuoda sitä esiin illalla, minäkään.

 

Ainoa paikalla ollut tammenlehväsukupolven edustaja Risto Lundén muisteli leijonatoiminnan alkuaikoja pyynnöstäni. Alkaa käydä jo aika vähiin tämä joukko keskuudessamme. Vietimme mukavan illan tuttujen seurassa. Jos tunnelmaa voi mitata desibelimittarilla, oli se aika lailla katossa.

 

Lukulaitteet.
Lukulaitteet.
Ministeri silmäoppitunnilla.
Ministeri silmäoppitunnilla.
Plakaatti arvokkaassa seurassa.
Plakaatti arvokkaassa seurassa.
Risto Lundén.<br>
Risto Lundén.