Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Mäntsälää, Mamselleja, Metsälää

(Lauantai 15.12.2012) Joulu tuo kaikenlaista tullessaan. Ainakin lunta, josta olemme päässeet nauttimaan monelle tavalla. Pienenä osasin kylläkin enemmän nauttia sen mukanaan tuomista iloista. Lapsenmielikö kateissa?

 

Meilläpäin ainakin liikkuu tonttuja, nimittäin perjantai-iltana kotiin tullessa joku oli luonut lumet autopaikaltamme. Kiitos kovasti, kuka lienetkin.

 

Joulu tuo tullessaan myös paljon kauniita tapahtumia, esityksiä, esineitä ja tunnelmaa. Kävimme tutustumassa tänään yhteen näistä. Mäntsälän pohjoispuolella on Saaren kartanon joulumaa täydessä kukoistuksessa. Siellä oli paljon iloisia ihmisiä paikalla. Parkkipaikka pullisteli autoja ja liikenteenohjaajia todella tarvittiin. Kasvihuoneisiin oli rakennettu joulu.

 

Ensimmäisenä tuli vastaan lampaita ja ankkoja. jotka tuntuivat olevan lasten suurimmat suosikit. Seuraavaksi tultiin kappeliin, jossa laulettiin ja laulatettiin joululauluja ja varmasti hartaampiakin tilaisuuksia järjestettiin. Sitten olivat vuorossa myyntipöydät. Minua ilahdutti eniten se, että lähes kaikki myytävät esineet olivat käsityötä, joita tekijät itse olivat tulleet kauppaamaan.

 

Leaa ei meinannut moisesta aarreaitasta saada liikkumaan mihinkään. Jotain jouluista jäi matkaan. Minä ostin visakoivuisen kellon remontoitavan huoneemme seinälle vanhemmalta herrasmieheltä, joka niitä itse askarteli.

 

Täältä löysimme myös LC Mäntsälän ja LC Mäntsälä/Mamsellien pisteet. Mamsellit olivat myyneet heti kättelyssä kaikki valmistamansa leivonnaiset. Saimme kuitenkin painotuoreen kalenterin mukaamme. Mäntsälän leijonilta saimme ”joulukukat” sukulaisille vietäväksi eli tammivihdat, vau!

 

Illalla oli vuorossa oman klubin pikkujoulut. Saimme loihdittua itsellemme mukavan, maittavan, liikuttavan ja hauskan illan. Kiitokset vielä illan emännälle ja isännälle.