Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Maailman ensi-ilta

(Lauantai 1.12.2012) Vielä hetkeksi eiliseen päivään. Varsinaisia leijonavelvoitteita ei ollut, mutta työpäivän jälkeen oli piipahdettava Liiton toimistolla viemässä rauhanjulistekilpailun voittanut työ muiden piirien töiden joukkoon. Rohkea työ, mutta ajattelen, että jos nuori tekee noin voimakkaan kuvan, on meillä aikuisillakin oltava rohkeutta tehdä valinta. Toivotan kovasti samaa asennetta tulevissakin raadeissa.

 

Illalla kävimme kuuntelemassa hulvattoman hauskaa LC Vantaa / Koivukylän järjestämää konserttia. Esiintyjänä oli puhaltimilla vahvistettu The Mexican Boys. Ensimmäinen puoli oli meriaiheisia lauluja ja toinen lännenlauluja Amerikasta.

 

Tänään kävin poistamassa yhden viisaudenhampaan, sekin tuli Amerikasta. Ja jäi Suomeen.

 

LC Vantaa/Helsingen Aila Keturi otti yhteyttä minuun jo useampi viikko sitten ja kutsui heidän järjestämiinsä pikkujouluihin. Minulle varattaisiin aikaa puheelle, jonka toivottiin olevan lyhyt ja hauska. No lyhyt ei ole mikään ongelma, mutta että hauska. Minulta, tällaiselta jäykkäniska tasamaan tallaajalta. Tuli toinenkin kysely, koska ensimmäiseen en saanut vastattua. Lea vastasi siihen, että sopii ja tekee se hauskan puheen.

 

Siitä lähtien eri vaihtoehdot pyörivät päässäni. Helpompaa oli miettiä, mitä en halunnut siihen sisällyttää: kaksimielisyyksiä, pierujuttuja, viinailotteluja. Pari hahmotelmaa oli jo kasassa, mutta ei mitään valmista. Iltapäivällä, kun Lea oli kaupassa, alkoi syntyä tarinaa runomuodossa. Löin vettä kiukaalle ja annoin tajunnanvirran viedä. Kahden tunnin kuluttua paperilla oli elämäni ensimmäinen runo, tai joku sen tapainen kyhäelmä.

 

Noin viikko sitten Lea sanoi, että voi laulaa yhden joululaulun, jos minä säestän kitaralla. Lea on nuoruudessa laulanut Radion nuorisokuorossa, mutta ei ole koskaan esiintynyt yksin. Minä taas en ole koskaan esiintynyt soittamalla kitaraa ja yhdessä emme ole koskaan esiintyneet. Varsinainen maailman ensi-ilta siis.

 

Näillä mentiin, ensin runo ja sitten kitarasäestyksellä ”Jos joulu jää sydämeen”. Kaikki peliin, meni miten meni!

 

Onnistuttiin yllättämään, muut arvioikoon missä mielessä. Meillä oli tosi mukava ja antoisa ilta ja maukas. Suurkiitos illan järjestäjille!

 

 
Kommentit

2.12.2012 klo 20:08:28
kirjoittaa

Hei Jukka ja Lea,

kertakaikkiaan ihana esitys teiltä, kiitos! Tällaisella heittäytymisellä annatte hienon esimerkin muille lioneille.Ja kun juhlassa oli muitakin kuin lioneja, annoitte modernin kuvan siitä, millainen järjestö tämän päivän Lions on. Upeaa!

Aila Keturi2.12.2012 klo 11:24:00
Lea Järvikare kirjoittaa

Maailman ensi-ilta -esitys oli todella huippusuoritus. Yllätitte varmasti kaikki läsnäolijat, esimerkillistä itsensä likoon laittamista. Kiitos!