Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Lion-oppia Malmilla

 (Lauantai 9.4.2016)

Lauantai alkoi totuttuun tapaan aamureippailulla. Toisin sanoen kahdeksasta yhdeksään oli kiekkoharkat Malmin jäähallilla. Tavoite toteutui: hiki tuli ja hengästys.

 

Varttia yli yhdeksän olinkin jo Liiton toimitalolla avaamassa koulutustilaa sinne saapuville osallistujille. Tämä päivä oli varattu opaslionkouluttajien koulutukseen.

 

Ajatuksena oli siis kouluttaa jokaiseen piiriin oma kouluttaja opaslioneille. Nykysysteemin mukaisesti koulutetun opaslionin pätevyys on voimassa kolme vuotta. Järkevää vai ei, en ota kantaa, mutta tietojen päivitys kolmen vuoden välein ei ole paha asia. Semminkin kuin siitä ei koidu kuluja kenellekään, ellei lasketa vaivanpalkkaa tai matkakuluja.

 

Neljätoista innokasta oli saapunut paikalle ja Jukka Uusitalon asiantuntevalla opastuksella päivä vietiin läpi. Vaikka olin kokoonkutsujana, istuin myös oppipoikana mukana.

 

Ilmapiiri oli todella innostunut ja osallistuva. Uskon, että jokaiselle jäi päivästä tunne, ettei tullut turhaan paikalle.

 

Jukka piti koko porukalle lopuksi tentin, jotta kaikilla on mahdollisuus hakea itselleen koulutetun opaslionin asemaa. Uskon, että päivä koitui suomalaisen lionstoiminnan ja piirien hyväksi.

 

Kiitos vielä koko porukalle!

Ope ja oppilaat. Kuva Kari Eväsoja.
Ope ja oppilaat. Kuva Kari Eväsoja.