Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Leijonaristeilyllä

Kaunis päivä Tallinnassa.

(Lauantai 6.4.2013) Leijonaristeilypäivä oli koittanut. Syksyllä tuli idea toteuttaa myös miesleijonille avoin laivamatka Tallinnaan leijonahengessä. Tähän innoitti naisleijonien toteuttamat ja suuren suosion saaneet risteilyt.

 

Heti alussa todettiin, että emme halua toteuttaa ideaa vain miesleijonien kesken, vaan avoimena kaikille leijonille, ladyille ja puolisoille. Toteuttajaksi lähti LC Helsinki / Pohjoinen ja vielä sovittiin, että matka toteutetaan omakustanneperiaatteella. Klubille ei tästä jää taloudellista hyötyä.

 

Me tulimme Katajanokalle omalla autolla ja saavuttuamme terminaaliin, oli aulassa vastassa tuttu keltainen liivi Kauko Salmen päällä. Opastukset ja muutkin järjestelyt onnistuivat ihan nappiin. Laiva oli hieman myöhässä, mutta matkaan päästiin aikataulun mukaisesti.

 

Kun päällysvaatteet ja ylimääräiset tavarat oli viety meille varattuihin hytteihin, kokoonnuimme kokoustiloissa laivan keulassa. Avauspuheenvuoroni jälkeen Esko Kaartinen piti meille loistavan luennon ikääntymisestä niin väestötasolla tilastoina  kuin yksilötasolle vedettynä sen eri ilmenemismuodoissaan.

 

Ikä tuo mukanaan muutoksia, eikä aina vain positiivisia. Osaan niistä voimme itse vaikuttaa, osaan taas emme. Esko käsitteli nimenomaan niitä asioita, joihin voimme vaikuttaa omilla tekemisillämme ja tekemättä jättämisillämme. Näillä konsteilla sitten saisimme lisää vuosia elämään tai ainakin lisää elämää vuosiin.

 

Laiva saapuikin tuota pikaa Tallinnaan, jonne me päätimme jalkautua. Pienen kaupunkikierroksen jälkeen suunnistimme kohti puiston penkkiä, johon on pieni kätkö piilotettuna. Kahdesti olemme yrittäneet sen hakea, mutta molemmilla kerroilla penkille on ollut muita käyttäjiä, jopa eväiden kanssa. Nyt oli koko puisto tyhjä ja saimme kaikessa rauhassa hakea kätkön penkin jalan sisältä, jonne se oli piilotettuna.

 

Sitten olikin jo aika tallustella laivaan, koska kotimatka alkoi. Nyt olikin leijonien aika kokoontua Bistro Bellaan päivälliselle.  Meille oli varattu pöytäryhmät, jotta saimme olla kasassa koko porukka. Laivaruokien hohto on ainakin omalla kohdallani kokenut viime vuosien aikana jonkinlaisen taantuman, mutta tällä kertaa ruoka oli hyvää ja monipuolista, eikä loppunut kesken.

 

Hyvässä seurassa matka taittuu sukkelaan, eikä aikaakaan, kun olimme jo takaisin Helsingissä. Sen verran tuntuivat asiat jääneen kesken, että menimme vielä reilun kymmenen hengen porukalla iltaa istumaan Suomilammien kotosalle. Kotiin tultiin aikaisin.

 

Hieno päivä merellä hyvässä seurassa. Asiallista asiaakin oli joukossa ja paljon keskustelua leijona-asioista ja vähän vierestäkin. Hyvä päivä!

 

 

 

 

Ylilääkäri, ortopedi Esko Kaartinen.
Ylilääkäri, ortopedi Esko Kaartinen.
Ikää tulee kaikille.
Ikää tulee kaikille.
Mukavasti porukkaa matkassa.<br>
Mukavasti porukkaa matkassa.
Purkki pieni piilossa.<br><br>
Purkki pieni piilossa.