Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Laukaan kautta

(Lauantai-sunnuntai 13.–14.10.2012) LC Artjärvi-Lapinjärvi-Myrskylä kokouksen jälkeen tankkasimme hajuilla kulkeneen menopelimme ja lähdimme kohti kolhoosimökkiämme Puumalan Lietvedellä. Pari patjaa piti viedä mennessämme sinne ja viettää rauhallinen viikonloppu lueskellen, saunoen ja tehden hyvää ruokaa.

 

Ajatuksena oli tehdä kotimatka Laukaan kautta. Syy näkyy oheisesta karttakuvasta. Laukaan kunta tulla putkahti punaiseksi pari viikkoa sitten, kun sivustolle tehtiin päivitys. Meidän Laukaalta hakemamme kätköt olivatkin tosiasiallisesti sijainneet Äänekosken puolella.

 

Joskus asiat menevät kuin Strömsö:ssä. Viikonloppu sujui juuri suunnitelmien mukaisesti. Ensimmäisenä yönä oli aika kylmä, kun uuni vasta lämmitteli itseään ja meillä oli kesämakuupussit mukana. Sittemmin oli ihan lämmintä.

 

Vedet ovat Saimaassa edelleen aivan huippukorkealla ja meilläkin on uiva laituri ilman ponttoneja. Saa nähdä onko enää ensi keväänä.

 

Saunoessakin taisi vierähtää pari tuntia. En käynyt uimassa, Leasta puhumattakaan. Sukeltajien sanoin ”Uin vain tumma puku ylläni”, pitää jossain määrin paikkaansa.

 

Laukaan kunnantalolta sitten haettiin sunnuntaina kätkö ja näin Suomessa on vain yksi kunta, josta emme ole hakeneet kätköä, Sottunga Ahvenanmaalla. Syynä on se, ettei kukaan ole sinne kätköä tehnyt. Saa nähdä milloin ”pääsemme” käymään siellä.