Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Koko päivä koulutusta

JOVA II:n tarkkavaisia osallistuja.

(Lauantai 2.3.2013) Aamu valkeni kerrassaan upeana kirpeänä pakkaspäivänä. Näin voi kelit muuttua muutamassa tunnissa, kun niikseen tulee. Biologinen kellomme, 13 -vuotias Cairn-terrieri, herätti tällä kertaa vasta kuudelta luonnollisille tarpeilleen. Olihan se käynyt ulkona puolen kahden aikoihin yöllä, kun lopettelin eilisen blogin kirjoittamista. Tavanomainen rytmi on neljältä yöllä, kun se on käynyt puolen yön tietämissä tarpeillaan.

 

Nyt ei ollut enää nukkumaan menemistä, koska aamuyhdeksältä alkoi kauden koulutuksen päätapahtuma JOVA II. Ehkä menen tänä iltana ajoissa nukkumaan, luulen.

 

Tavanomaisten aloitusten ja isännän puheenvuoron jälkeen oli JOVA:ssa esiintymiskoulutuksen osuus. Tällä kertaa olimme saaneet koulutusta elävöittämään näyttelijä Eeva Litmasen, jonka energinen ja pirteä olemus täytti koko tilan. Ammattinsa kautta hän toi innostavasti esiin esiintymisen ja keskipisteenä olemisen tuskaa ja ihanuutta. Saimme uutta näkökulmaa ja otetta tähän meille suomalaisille hieman vaikeaan asiaan. Pääsipä parit osallistujat improvisoimaan salin eteen ihan kylmiltään ja täytyy sanoa, että hyvin hoitivat homman.

 

Seuraavaksi oli JOVA I:n kotiläksyn purkamisen vuoro. Osallistujat jaettiin viiteen viiden hengen ryhmään, joissa he saivat itse harjoitella puheen pitämistä. Hommaan kuului myös palautteen saaminen toisilta ryhmäläisiltä ohjaajan opastuksella. Ainakin oman ryhmäni jäsenet suorastaan innostuivat tästä osasta ja uskon, että he saivat harjoituksesta paljon irti.

 

Lounaan jälkeen oli oman osani vuoro. Minä esittelin Derby Forumin satoa. Se on nyt siinä pisteessä, että aineistoa on käytettävissä ja tänään hyödynnettiin klubin toimintakäytäntöihin saatua materiaalia. Uskallan sanoa, että siitä tulee olemaan oikeasti apua tuleville klubien presidenteille, siksi maanläheistä palautetta saatiin Derbystä. Ylitin kyllä aikani pahasti, 20 minuutilla, mutta siksi hyvää keskustelua saatiin aikaiseksi, että sai ylittyäkin.

 

Varpun osuus oli varsinaisten työkalujen antaminen kuulijoille. Puheet muuttuivat konkretiaksi. Strategian käyttö johtamisen ja oman presidenttivuoden apuna sai käsin kosketeltavan muodon. Toimintasuunnitelman runko tuli tutuksi ja johtamiseen saatiin vinkkejä. Kyllä lähtee näillä ohjeilla!

 

Iltapäiväkahvien jälkeen päästettiin Tusse irti puhumaan viestinnästä ja erityisesti tarinoiden käytöstä viestin välineenä. On täysin totta, että tarinan tuominen mukaan viestintään antaa lihaa luiden ympärille. Tunne on kuitenkin niin suuri osa kaikkea toimintaa, että sen hyödyntämistä tarinan kautta ei voi jättää käyttämättä. Kun kertoo, mitä leijonat tekevät, onhan se aivan eri asia kuulijalle kerrotaanko meidän kokoontuvan kerran kuussa ja tekevän vuosikertomuksen ja tilinpäätöksen ja että on meillä hauskaakin. Tai sitten ottamalla esimerkin kuinka vaikka näkövammainen lapsi voi opetella lukemaan hankkimillamme laitteilla tai kuinka leijonan kutoma kaulahuivi lämmittää syövästä toipuvan sydäntä.

 

Tilaisuus saatiin kunniakkaaseen päätökseen 15 minuuttia etuajassa ja ainakin minulle välittyi osallistujista tyytyväisyys päivän antiin. Toivottavasti olen oikeassa.

 

Vanhusten Kotiapusäätiön Havukosken palvelutalo:

Eeva Litmasen kotisivut:

 

(Toim. huom.: Muistathan kevään teatterin 23.3.2013, jossa Eeva Litmanen esiintyy. Lue - ja ilmoittaudu!

 

Eeva ja pojat.
Eeva ja pojat.
Eeva ja tytöt.
Eeva ja tytöt.
Taru ja Kotiapusäätiö.
Taru ja Kotiapusäätiö.