Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Kära Åland - vi kommer!

(Tiistai 6.11.2012) Päivän rakenne oli aika tuttu. Puoli kasilta ylös, aamupala ja Hesari. Reiman kanssa jäsentoimikunnan kokous sähköisin välinein. Hetki vielä esityksen tekoa piirihallituksen kokoukseen ja sitten töihin.

 

Töissä oli tavanomainen hammaslääkärin työpäivä: iloja ja suruja pohjalla, paikkoja, poistoja ja hammaskiven poistoa täytteenä ja kuorrutuksena posliinia.

 

Vastaanoton lopputöiden jälkeen valtasi jo tutuksi tullut kiireen tunne. Minuutti oltiin myöhässä  LC Vantaa / Vernissan kokouksen alusta. Kohteliaasti presidentti meitä odotteli.

 

Ja taas meillä oli aivan mahtavan mukava ilta. Oma puheosuutenikin meni ilman sammakoita, joten tyytyväinen sai olla siihenkin.

 

Kuulimme vielä mielenkiintoisen esityksen Maahanmuuttoviraston toiminnasta tänä päivänä ja vähän historiastakin. Mielenkiintoisia asioita piilee lukujen takana.

 

Kiintiöpakolaisten määrä 750/vuosi on kyllä aika pieni verrattuna muihin ulkomaalaisiin, jotka kanssamme asuvat. Toisaalta heille on luotu aikamoinen tukiverkko.

 

Kotiin tullessamme Lea kävi tutkimassa kätköilysivustoja ja huomasi kauhukseni, että viimeiseen kätköttömään kuntaan Suomessa, Sottungaan, oli tullut kolme kätköä. Kaikista muista kunnistahan olemme jo kätkön hakeneet.

 

Här kommer vi, du kära Åland!