Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Kansainvälinen paraati

(Lauantai 21.6.2012) Päivän ainoa ohjelma on kansainvälinen paraati.

 

Ilmoittautuneita on tänä vuonna ennätysmäärä: yli 54 tuhatta. Ehkä kaikki eivät ole täällä paraatissa, mutta siltä tuntuu. On kuumin päivä tähän mennessä ja kokoontumisalueella on lievästi sanottuna ”Suuren urheilujuhlan tuntua”.

 

Tunnin alkuseisoskelun jälkeen olemme saaneet skandinaaviset joukkomme järjestykseen, liput ojennukseen ja jono alkaa lupaavasti nytkähdellä eteenpäin.

 

Matka on 1.6 kilometriä ja noin viidenkymmenen metrin pätkissä hitaasti tallustelemme eteenpäin. Missään vaiheessa ei marssi lähde sujumaan rivakasti, mutta saamme kuitenkin tuomariston edessä joukkomme liikkumaan tasaista vauhtia.

 

Heti, kun ylitämme maaliviivan, selviää syy hidasteluun. Missään ei ole tilaa väistyä takaa tulevien alta pois ja sumppu on heti valmis. Joukot siitä hissukseen hajaantuvat kukin suunnalleen ja sitten jäämme vain odottelemaan, olemmeko onnistuneet saamaan voiton paraatin näyttävyydessä.

 

Vasta Conventionin lopussa selviää, että ei voittoa tullut ja rahapalkinto siis meni johonkin muualle kuin pohjoismaisen yhteistyön kehittämiseen.

 

Yli kolme tuntia hommaan kaiken kaikkiaan meni ja naamanahka tuntuikin illalla kireältä. Olisi voinut tietysti laittaa vaikka aurinkorasvaa, mutta eihän sitä suomalainen mies moista tarvitse…