Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Joulupolkumaraton tuiskussa

(Sunnuntai 16.12.2012) Olipas tuiskupäivä. Meille lisäksi joulupolkumaraton, mutta hieno sellainen.

 

Eilisten pikkujoulujen jälkeen nukuin vielä, kun Reima oli soitellut piirin jäsenkuulumisia. Aamiaisen jälkeen synkronoimme tietomme jälleen ajan tasalle. Jäsentilanne näyttää hieman valoisammalta kuin viime viikolla. Seuraavaksi oli muiden leijona-asioiden hoitamisen vuoro. Muutama sähköposti, tuleva ja menevä. Kolme puhelua, joiden jälkeen oli taas tunne, että asiat tuntuvat etenevän.

 

Sitten alkoi biologisen ajannäyttäjäni hälytin soida aika pahalla äänellä. Oli siis aika joutua liikkeelle ja suunnistaa kohti Seurasaarta. Kun en ole siellä ennen Joulupolun aikana vieraillut, en osannut ajatellakaan väenpaljouden määrää. Teiden ajosuunnat oli vaihdettu, eikä autolla muutoinkaan päässyt lähellekään kohdetta. Jätin flunssaisen ladyni mahdollisimman lähelle Seurasaarta ja lähdin etsimään autolle parkkia. Sain viedä sen lähes Meilahteen saakka, joten reippailukin tuli hoidettua samalla.

 

Tuuli oli viedä hiuksetkin päästä Seurasaaren silloilla, lumi tuiskusi ja ihmisiä virtasi mustanaan kohti saarta. Alkoi ihan naurattaa, koska keisaripingviinithän siinä marssivat kohti talvehtimispaikkaansa Etelämantereella.

 

Ulkomaalaisia oli paljon paikalla ja tässä tilaisuudessa on kyllä suuren urheilujuhlan tuntua. Pohjois-Haagan ja Pro Culturan leijonia tapasimme kierroksellamme, kiitos heille ja lämmittävät terveiset pyrypäivän jälkeen.

 

Nyt oli lähdettävä juoksunnytkää autolle, jotta ehtisimme seuraavalle etapille. Lea käveli rauhallisemmin aina Munkkiniemeen saakka, josta poimin hänet kyytiin. Jatkoimme siitä matkaamme Vantaalle Ystävyydenpuistoon. LC Vantaa / Vernissa järjesti siellä Tonttumetsän seikkailun perheiden pienimmille.

 

Polkujen varsien kynttilärivit näyttivät lumoavilta hämärtyvässä illassa. Mekin pääsimme Varpu-Tontun opastamana kiertämään satuhahmoilla sulostetun kierroksen aina talviselle keitaalle saakka. Siellä oli tarjolla paistettuja makkaroita, kahvia, torttuja ja pipareita.

 

Aivan vieressä oli 15-vuotisjuhlien kunniaksi lapsille ilmaiseksi tarjotun koiravaljakkoajelun lähtöpiste. Kiljahduksista päätellen suosio oli huima. Onnittelut Vernissan leijonille ja kiitokset minunkin puolestani heidän puolisoilleen, jotka olivat antaneet korvaamattoman tukensa tapahtumalle.

Pimenevässä illassa ja sakenevassa pyryssä lähdimme suunnistamaan vielä kohti Korsoa, jossa oli Ankkapuiston joulupolku. Hyvin olivat ihmiset löytäneet tämänkin tapahtuman, paikka paikoin oli vaikea päästä eteenpäin.

 

Joulupolku kiersi lampien ympäri ja matkan varrella oli monia erilaisia jouluaiheisia tapahtumia. Tonttumetsä, Enkelparven Tie, riisipuuroa, makkaran paistoa, lumiukkoja ja kauneimman joulukuusen äänestys. Kauniita olivat kaikki, mutta jälkeenpäin saimme kuulla, että meidän valintamme osui LC Vantaa/Komeettojen kuuselle. Siinä oli kauneimmat pallot ja oikeat kynttilät. Menestystarina on tämäkin tapahtuma, onnittelut. Viikko vielä, sitten on joulu ovella.