Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Jaa että leijonahommat hiljenevät...

Oulunkylä - Käpylä - Metsälä.

(Maanantai 27.5.2013) Että meninkin sanomaan, että vuosikokouksen jälkeen sitten hiljenee nämä leijonahommat. Eivät ole hiljentyneet.

 

Aamulla printtasin, täytin, skannasin ja lähetin päämajaan vuosikokousraportteja ja tulevan kuvernöörin nimilapputilaukset.

 

Seuraavaksi siirryin Liiton toimistoon. Siellä alkoi uusi tehtäväni väliaikaisena arpajaistoimikunnan puheenjohtajana. Otan tämän tarjotun tehtävän kunnianosoituksena ja toivon, että suoriudun siitä mallikkaasti. Mielenkiintoiselta projektilta se ainakin vaikuttaa.

 

Arpajaiset ovat jo tällä kaudella tärkeä osa Liiton nuorisotoiminnan rahoitusta. Monet tärkeät asiat jäisivät toteutumatta, mikäli meillä ei olisi varoja toteuttaa niitä. Ei jäsenmaksukaan kaikkeen riitä.

 

Edellinen varainkeruutapa eli joulukortit ovat tuottaneet viime vuosina toivottua vähemmän. Huomattavasti heikommin kuin aikanaan. Meidän täytyy osoittaa jäsenille, mitä kaikkea hyvää niillä varoilla saadaan aikaan, niin eiköhän ymmärrystä löydy korteille ja arvoille.

 

Seuraavaksi oli jo kiiruhdettava leipätyön ääreen, jotta perusasiat pysyvät ojennuksessa. Päivästä oli pakkautunut aika lailla tiivistahtinen työrupeama, sillä iltaa en voinut jatkaa totuttuun tapaan. Kahdeksalta alkoi Oulunkylän, Käpylän ja Metsälän klubien yhteistapaaminen. Aiheena oli tällä kertaa yhteisen rekrytointikampanjan suunnittelu. Kaikilla näillä klubeilla on sama huoli, niin kuin niin monella muullakin, että jäsenistö ikääntyy ja nuoria on vaikea saada mukaan ja sitoutettua toimintaan.

 

Mukaan oli klubien edustajien, minä mukaan luettuna, saatu jäsentoimikunnan puheenjohtaja Reima Nyrhivaara ja tuleva piirikuvernööri Heikki Saarinen. Kaiken kaikkiaan paikalla oli pitkälti toistakymmentä leijonaa.

 

Me saimme oikein hyvän keskustelun aikaiseksi ja konsensus siitä, että tarttis tehrä jotain, löydettiin aika helposti. Olimme myös samaa mieltä siitä, että jotain näkyvää tapahtumaa tulisi suunnitella, johon saisimme houkuteltua väkeä enemmänkin. Kesän pakatessa päälle, päätettiin, että asiaa lähdetään jo valmistelemaan pienemmällä porukalla ja elokuussa aloitetaan. Mielenkiintoista.

 

Illan lopuksi ajoin hallille lätkäharkkoihin. Nämä kesävuorot ovat jotenkin aivan ainutlaatuisia. Kun tulee ulos hallista, avaa oven ja lämmin ilma löyhähtää kasvoille, voi kokea samantapaisen huumaavan tunteen kuin astuessa ulos lentokoneesta lämpimään etelän yöhön. Ei paha. Keskiyöllä olin jo kotona.

 

Blogi vielä tästä päivästä ja sitten nukkumaan. Mukavalta tämä hektisyys tuntuu vieläkin. Ihanaa leijonat ihanaa.

 

Raimo Anttila ja Käpylän edustajat.
Raimo Anttila ja Käpylän edustajat.
Reima ja pojat.
Reima ja pojat.Kommentit

30.5.2013 klo 10:29:28
Olli Aulio kirjoittaa

Monet ovat sitä mieltä, että joulukorttien laatu on huono ja että myynnin väheneminen ainakin osin johtuu siitä. Kyseessähän on tietenkin makuasia josta voi olla montaa mieltä.