Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Ja rokki soi!

(Sunnuntai 22.5.2016)

Lämmin ja aurinkoinen aamu helli, kun perinteisin menoin hain lehden laatikosta Sisu-hauvan kanssa. Se haluaa aina laiduntaa vieressä kasvavista ruohontupsuista muutaman tuoreen heinän. Tai söisi se kai enemmänkin, jos sen antaisi vapaasti syödä.

 

Aamiaisen jälkeen meillä oli viimeinkin mahdollisuus lähteä käymään Rokkarokissa. Joka ikinen kerta aiemmin on ollut jotain muuta menoa, joka on mennyt syystä tai toisesta edelle. Tänään tuli todistettua, ettei olisi pitänyt mennä.

 

Rokkarokki on tapahtuma, johon Sipoon Myyrät oli kutsunut kehitysvammaisia pitkin pääkaupunkiseutua ja Etelä-Suomea. Ainakin Mäntsälästä ja Kirkkonummelta tuli tilatakseja paikalle. Tilaisuuteen oli ilmoittautunut 400 osallistujaa. Festarit pidettiin Viirilän kentällä parin kilometrin päästä meiltä. Kauniin päivän vuoksi menimme polkupyörillä ja se olikin viisain mahdollinen päätös. Autolle ei paikkaa olisi löytynyt.

 

LC Vantaa/Komeetat tukee tilaisuutta merkittävästi. Siksi tilaisuus on ilmainen, ainoastaan arvat maksavat jonkun euron. Tarjolla on hernerokkaa tietysti, makkaraa sekä kahvia, mehua ja pullaa.

 

Homman juju on musiikki. Jo kymmenennen kerran väkeä tanssitti yhtye Buona Sera soittaen rytmimusiikkia Elviksestä Topi Sorsakoskeen. Nimiesiintyjänä oli tänään Tommi Läntinen. Hän sai arvoisensa vastaanoton, julkkis kun on. On todettava, että hän oli todella lämpimästi ja välittömästi mukana tilaisuuden luonteen mukaisesti. Jutustelu oli luontevaa ja rentoa, musiikki taattua tavaraa ja nimmareita hän sai kirjoittaa paljon.

 

Osallistujien eläytyminen täysillä niin musiikkiin kuin tilaisuuden henkeenkin oli todella koskettavaa. Tanssilattia oli miehitetty jo purkkimusiikin soidessa, mutta live-esiintyjien aikana se oli tupaten täynnä musiikista ja tanssista täysillä nauttivista ihmisistä. Oli ilo olla mukana.

 

Meillä kävi vielä harvinaisen hyvä tuuri, pääsimme Lean kanssa tuuraamaan makkaran paistossa Komeettojen leijonia. On hyvä, että on tullut harjoiteltua, nimittäin yhtäkkiä makkara alkoi maistua ja jono muodostui hetkessä parinkymmenen metrin pituiseksi. Hyvä grilli ja nopeat kädet pelastivat tilanteen.

 

Tässä tilaisuudessa oltiin taas hyvän tekemisen syvimmän olemuksen äärellä. Tämän tilaisuuden järjestäjä on urheiluseura, mutta lionsklubi antaa korvaamattoman tuen tapahtumalle.

 

Täydet pisteet!

 

Kenttä täyttyi ihmisistä.
Kenttä täyttyi ihmisistä.
Arvat menivät kuin kuumille kiville.
Arvat menivät kuin kuumille kiville.
Komeetat tarjoavat rokkaa.
Komeetat tarjoavat rokkaa.
Buona Sera soittaa jo kymmenettä kertaa täällä.
Buona Sera soittaa jo kymmenettä kertaa täällä.
Tommi Läntinen sai jalat väpättämään.
Tommi Läntinen sai jalat väpättämään.
Me saatiin lainata Komeettojen liivejä, siistiä!
Me saatiin lainata Komeettojen liivejä, siistiä!