Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Iltaa italialaisittain

Laulava kokki Francesco.

(Perjantai 17.5.2013) Aamulla sain piirin rahastonhoitajalta kaipaamani tiedot klubeista, jotka ovat osallistuneet piirin järjestämän nuorisoleirin rahoitukseen. Huoli nousi, kun totesin, että vain noin puolet klubeista oli lähtenyt mukaan. Eivätkä kaikki niistäkään toivotulla summalla.

 

Tässä ei muu auta, kuin aloittaa soittokierros 36 klubiin ja tiedustella, onko niissä tehty tietoinen päätös jättäytyä ulkopuolelle, vai onko tukimaksu vain vielä maksamatta. Ensin soittokierros seitsemälle piirihallituksen jäsenelle, jotta saatiin jaettua sopiva määrä klubeja kullekin. Sitten soittamaan klubeihin, jotka osuivat minun kohdalleni. Lähes kaikki lupasivat onneksi lähteä mukaan ja osa oli tehnyt jo päätöksen, mutta suoritus vielä puuttui. Toivottavasti kaikki lähtevät mukaan, niin saadaan tyylikkäästi hoidettua N-piirin leiri.

 

Iltapäivä oli saapunut, kun soittokierros oli tehty. Seuraavaksi oli piipahdettava tallilla, koska museoautoni noutaja tuli hakemaan hoppaa korjaamolle. Toiveena on saada peli ajokuntoiseksi, kun kesäkelit koittavat. Hinausauton kuljettaja sopisi mannekiiniksi eläkeuudistukselle. Mies on jo seitsemänkymmenen ohittanut ja työ käy kuin tanssi. Minkä on nuorena oppinut, sen näköjään vanhana taitaa. Eikä homma näytä vastenmieliseltä, päinvastoin.

 

Illaksi menimme Rastilan kartanolle LC Helsinki / Vartiokylän kokoukseen. Virallisesta vierailusta ei ollut kysymys, vaan pyysin saada viiden minuutin puheenvuoroa jakaakseni heille kakkosalueen Toimintakilpailun palkinnon, sen plakaatin, joka jäi vuosikokouksessa jakamatta. Perusteena olin käyttänyt nuorisoon kohdistuvia palveluaktiviteetteja ja heillä on unelma huumeettomasta Itä-Helsingistä, Drug Free Zone.

 

Kuvernöörin mieltä lämmitti, kun klubi otti uuden jäsenen joukkoonsa ja kertoi, että heti ensi kauden alussa on liittymässä toinen. Eihän ilta kuitenkaan mennyt viiden minuutin vierailulla, vaan vietimme heidän kanssaan koko loppuillan. He olivat päättäneet viettää italialaisen illan maukkaan ruoan merkeissä. Paikalla oli italialainen kokki Francesco Benedetti, joka oli loihtinut upean menun kaikkien iloksi. Eikä siinä vielä kaikki, hän elävöitti iltaa laulamalla kaksi laulua äidinkielellään. Melkoinen kokemus tämäkin ilta.

 

Uusi jäsen klubiin.
Uusi jäsen klubiin.
Vartiokylälle kakkosalueen plaketti.<br>
Vartiokylälle kakkosalueen plaketti.