Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Ilta naapurissa

(Keskiviikko 30.3.2016)

Normipäivä töissä. Aamuvuoro kahdeksasta kolmeen. Kaikki potilaat lähtivät hyvävoipaisena vastaanotolta. Mitä pidempään tätä työtä tekee, sitä useammasta potilaasta tulee läheinen tuttu, jopa ystävä. Alan uskoa vanhempien kollegojen puheita siitä, että eläkkeelle jääminen aikanaan tulee olemaan vaikea juttu.

 

Työpäivän jälkeen ajoimme kiiruusti Keravalle klubiveljeni kirjapainoon. Häneltä sain painotuoreet esitteeni. Seuraavaksi alkaa sitten niiden postitus klubeihin ja piirien vuosikokouksiin jaettavaksi.

 

Jari esitteli meille veljiensä kanssa omistavansa kirjapainon tilat ja koneet. Hauska yhdistelmä uutta ja vanhaa. Painokone vuodelta 1970 ja vieressä uusi digitaalinen suurelta tulostimelta näyttävä laite. Esitteeni painettiin offset-menetelmällä.

 

Pienet ovat ympyrät, sillä siinä vanhoja muistellessamme huomasimme, että Painojussit ja isäni muovipaino Sterilo toimivat samassa pienteollisuuskiinteistössä Lönnrotinkadulla Helsingissä 80-luvulla. Olin siellä usein töissä, joten todennäköisesti olemme ahtaalla sisäpihalla joskus tavannetkin.

 

Siellä oli tapana jättää autoihin avaimet paikoilleen. Minäkin siirtelin usein muiden autoja, jotta pääsin lähtemään kuljettamaan paketteja pääkaupunkiseudulla.

 

Onnistuisikohan vielä tänä päivänä?

 

Sitten olikin jo aika lähteä B-piirin Jäsenfoorumiin. He olivat pyytäneet minut kertomaan jäsenhuollon onnistumisesta otsikolla "Menestyksen salaisuudet".

 

Taustalla on B- ja N-piirin yhteinen menneisyys ja kovin erilainen nykytila.

 

Illasta jäi kyllä hyvä maku. Paikalla oli 67 osallistujaa ja ilmapiiri oli toiveita herättävä. Minä uskon, että B-piiri saa käännettyä kurssinsa. Tahtotila on nyt kunnossa.

 

Toivottavasti sain tuotua joitain ajatuksia pohdittavaksi heille.

 

Tsemppiä!

Jukka Uusitalo ja Reijo Stedt valmistelutöissä.
Jukka Uusitalo ja Reijo Stedt valmistelutöissä.
Kari Eväsoja kuvernöörinä avasi tilaisuuden.
Kari Eväsoja kuvernöörinä avasi tilaisuuden.
Harri Ala-Kulju on B-piirin tulevaisuuden moottori.
Harri Ala-Kulju on B-piirin tulevaisuuden moottori...
Väkeä paljon paikalla. Hyvä, hyvä.
Väkeä paljon paikalla. Hyvä, hyvä.
Reijolla on visio uusista klubeista.
Reijolla on visio uusista klubeista.
Kaimat kohtaavat, ei onneksi väännetä kättä.
Kaimat kohtaavat, ei onneksi väännetä kättä.