Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

IhaNaiset 2016

(Lauantai 14.5.2016)

Tänään oli se Liiton jäsenjohtajan suuri päivä, Naisristeily 2016.

Valmistelut alkoivat viime vuoden syyskuussa, jolloin varasin tämän päivän risteilylle. Saatavilla olevista vaihtoehdoista tämä oli paras. Edellisten vuosien tapaan risteily toteutettiin päiväristeilynä Tallinnaan.

 

Mukana oli yli 90 osallistujaa eri puolilta Suomenniemeä, Kuusamosta ja Ylivieskasta pääkaupunkiseutuun asti. Hieman alle kymmenen osallistujaa oli tutustumassa leijonatoimintaan, ehkä tulevia jäseniä!

 

Tervetulosanojeni ja alkumaljan jälkeen saimme nauttia musiikkiesityksestä á la nuori nainen ja haitari. Seuraavaksi halusin tuoda oman näkemykseni naisleijonista ja heidän osuudestaan suomalaisen leijonatoiminnan tulevaisuudessa. Sanalla sanoen, en näe tulevaisuutta ilman naisia järjestössämme. (piste)

 

Asenne ratkaisee, todisti Linjalan Olli esityksessään. Aurinkoinenhan sen tulee olla, sillä negatiivisuus latistaa ja lytistää kaiken toiminnan. Olli kertoi myös halunneensa murtaa yhden myytin toiminnastamme eli todistaa väitteen vääräksi, että klubin perustaminen on vaikeata, etenkin nuorten naisten klubin.

 

Viime vuonna Laihialle perustetun klubin presidentti Jaana Kankaanpää oli todistamassa Ollin näkemyksen todeksi. Nyt heillä on klubi, LC Laihia/Helmi, joka pääosin koostuu nuorista, ruuhkavuosia elävistä naisista ja homma toimii. Suurimmat esteen toimintamme kehittämiselle saatamme rakentaa itse omaan ajatteluumme, ainakin, jos Olliin on uskomista.

 

Viimevuotisen risteilyn palautteissa tuli esiin, että keskustelua ja leijona-asiaa olisi saanut olla enemmän. Siksi toteutin tänä vuonna paneelikeskustelutilaisuuden, jossa panelisteina toimivat kansainvälisen hallituksen jäsen Jouko Ruissalo, edellinen Liiton puheenjohtaja Tuomo Holopainen ja Liiton koulutusjohtaja Antti Forsell. Vastailin minäkin Liiton jäsenjohtajan ominaisuudessa juontotehtävien ohessa kysymyksiin.

 

Välitöntä positiivista palautetta tuli paljon niin yleisöltä kuin panelisteiltakin. Vapaaseen keskusteluun meillä tahtoo aina olla liian vähän aikaa, "tärkeisiin" päätöksiin sitä kyllä löytyy. Viesti oli, että tällaisia tilaisuuksia saisi olla enemmän.

Paluumatka sujuikin sitten laivan ruokapöytien antimista nauttien ja hyvässä seurassa keskustellen.

 

Taas tuli todettua, että kyllä aika kuluu sukkelaan, kun on kivaa.

 

Ella Heinonen ja upeasti soiva haitari.
Ella Heinonen ja upeasti soiva haitari.
More Women in Lions. <br>Pirkko Vihavainen antoi näkemyksensä naisten tulevaisuudesta Suomessa.
More Women in Lions.
Pirkko Vihavainen antoi n...
Jaana Kankaanpää ja Olli Linjala osoittamassa, että asenne ratkaisee.
Jaana Kankaanpää ja Olli Linjala osoittamassa, ett...
Panelistit ja minä.
Panelistit ja minä.