Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Hyviä valintoja

Avointen ovien isäntäpari Seppo ja Helena Söderholm. Kuva: Antti Tuomikoski.

(Perjantai 1.3.2013) Kevät on tullut, virallisesti. Viime päivät on kevättä ollut myös epävirallisesti, auringonpaisteen ja lumien hupenemisen muodossa. Teillä tosin rapa lentää, mutta sehän kuuluu kevääseen, valitettavasti. Valon huikea lisääntyminen on kuitenkin otettava positiivisuudella vastaan.

 

Tänään oli myös Liiton avoimien ovien päivä. Vein rouvan kampaajalle ja meikkiin. Pohdin mielessäni, menenkö tapaamaan leijonaystäviä Liiton toimistolle, vai käynkö tapaamassa äitiäni Kannelmäen hoitokodissa. Äiti voitti, vaikka ei hän minua tunnistanut kuin noin sekunnin ajan, kun muistutin olevani hänen poikansa Jukka. Ai Jukka! Hetken ymmärryksen häive silmissä kuitenkin lämmitti mieltä, ja tiesin, että valinta oli oikea.

 

Rouvan hain seuraavaksi kaupungilta kampaajalta ja suuntasimme kohti kotia vaatteiden vaihtoon. Tiesimme ylipukeutuvamme seuraavaan tilaisuuteen, mutta leijonat toimivat tilanteen vaatimusten mukaan järkevimmällä tavalla. Ja olen kuullut sanottavan, että pukeutuminen ei saa olla esteenä osallistumiselle. Siis smokki päällä menimme Liiton toimistolle kutsuttuna iltatilaisuuteen. Smokki sen vuoksi, että meidän oli lähdettävä toimistolta suoraan Charter-juhlaan.

 

Meillä oli mukava epämuodollinen tapaaminen liiton työntekijöiden, liiton johdon ja tulevien toimijoiden kanssa. Ihan mukava ja tarpeellinenkin tilaisuus, koska rentoon epäviralliseen keskusteluun tahtoo aina olla liian vähän aikaa. Nyt sitä oli pari tuntia.

 

Sitten hyppäsimme paikallisjunaan ja karautimme keskustaan ja Hotelli Kämpin Peilisaliin, jossa LC Helsinki/ Suurmetsä juhli 32-vuotischarteriaan. Mieleen jää huikea nuorten viulistien virtuoosimainen esitys, jossa tunnelmoitiin lyyrisestä ilmaisusta sähäkkään pitsikaattoon. Tähän vuoteen he olivatkin ladanneet melkoisen paukun kunnianosoituksia. Kaikki tulivat täysistä ansioista ja siksi olikin hienoa, että sain kunnian jakaa III ruusukkeen ansiomerkin lion Pentti Lahdelle, Melvin Jones Fellow-jäsenyyden lion Heikki Lindroosille ja lopuksi vielä lyödä ritariksi lion Seppo Teinin.

 

Tämä kaikki muiden muistamisien päälle. Kerrassaan upeat juhlat arvokkaassa paikassa. Vaan kyllä klubin kelpaa juhliakin ja arvostaa saavutuksiaan, siksi upeaa palvelutyötä he tekevät.

 

Hukeat viulistit.
Hukeat viulistit.
Hyvä kiertämään.
Hyvä kiertämään.
Kunniatehtävä.
Kunniatehtävä.