Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Hyvät kätköt täydentävät päivän

(Sunnuntai 1.4.2013) Lauantaina pidin leijonatehopäivän. Laadin piirikuvernöörin tiedotteen, piirihallituksen kokouskutsun ja asialistan. Kaikkein vaikeimpana työnä, joka veikin suurimman osan ajasta, mietin mitkä klubit ja kenet leijonista palkitsen tulevassa vuosikokouksessa. Ei todellakaan ole helppoa. Niin paljon on loistavia tekijöitä ja toimijoita. Kaikkia ei voi huomioida ja tiedän, että ulkopuolelle jää tahoja, jotka olisivat palkinnon ansainneet. Valintoja, valintoja, kuten elämä muutoinkin.

 

Tänään aprillipäivänä lähdimme Lean kanssa vaihteeksi kohti Porvoota ja siellä järjestettävää geokätköilytapaamista ”Aprillia, aprillia, syö silliä”. Kolmisenkymmentä kätköilynimimerkkiä kävi päivän aikana paikalla, varmasti ihmisiä enemmänkin (jos geokätköilijät niiksi lasketaan). Lankomieskin oli eksynyt paikalle, joten triona lähdettiin lähikätköjä etsimään. Yksi puu vei voiton. Oksanhaarassa roikkui suurikokoinen kätköpurkki, mutta niin ylhäällä, että emme saaneet 10mm:n kiipeilyköyttämme heitettyä sinne. Korkeutta lienee viisi - kuusi metriä. Ensi kerralla meillä on mukana erillinen heittoköysi ja sopiva paino sen päähän.

 

Tästä harmistuneena (Lea jo pitkästyi ja lähti omille teilleen purkkeja hakemaan) päätimme lähteä valloittamaan Emäsalon sillan pilariin laitettua kätköä. Senkin kanssa jouduimme tovin hieromaan äly(ttömyys)nystyröitämme, kunnes saimme päätettyä tavan, jolla purkkia lähdemme noutamaan.

 

Ensin köysillä ylös sillan huoltosillalle ja sieltä sitten alas kätkölle. Taisimme säikäyttää pari sillan alla ollutta pilkkijää pahanpäiväisesti, kun heitimme köytemme alas ja lähdimme laskeutumaan. Kova tuuli pyöritteli laskun aikana tehden siitä vielä hieman mielenkiintoisempaa.

 

Kotiin palattuamme kävin vielä irrottamassa harrasteautostani nopeusmittarin. Se on lähetettävä tohtorille herkistettäväksi. Mokoma jumiutuu ja rikkoo yhden osan, joka on kiinni auton vaihdelaatikossa erittäin vaikeasti saavutettavassa paikassa auton alla.

 

Upea päivä oli ulkoiluun ja hyvät kätköt täydensivät päivän.

 

Kiukutteleva mittari.
Kiukutteleva mittari.