Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Hiihtoa Vantaalla ja musaa Porvoossa

Kolme parasta.

(Sunnuntai 3.3.2013) Jippii, lunta! Kansalaisliikunta oli taas kunniassaan. Onneksi lumi oli kevyttä kolata, joutuu nimittäin jo aika korkealle työntämään.. Tuli heti mieleen kaikki tämänpäiväisten talvitapahtumien järjestäjät. Heillä oli sama työ tehtävänä, toivottavasti oli miehiä ja kalustoa riittävästi.

 

Me menimme aamusta tutustumaan LC Vantaankoski – Vandaforsenin hiihtokilpailuihin Seutulan koululla. Väkeä oli paikalla ainakin riittävästi. Kohteliaat VPK:n miehet opastivat auton parkkiin. Makkaran tuoksu leijaili heti nenään pihamaalla, vaikka tuulikin kohtalaisesti.

 

Sisällä kävi kuhina ilmoittautumistiskillä, jossa Mikael Johansson tottuneen oloisesti muutaman muun klubilaisen kanssa otti ilmoittautujat vastaan ja jakoi numerolaput. Päivän ensimmäinen lähtö alkoikin jo olla lähellä.

 

Ostimme parit arvat ja tutustuimme kirppikseen koulun sisätiloissa. Kaikesta näki, ettei oltu ensi kertaa pappia kyydissä. Nyt olikin jo aika mennä nauttimaan makkarat ja jälkiruoaksi vielä lätyt hillolla.

 

Hiihtokisan huipennus jäi meiltä näkemättä, sillä olimme samalla matkalla menossa LC Porvoo – Borgån Skidiskabaan. Jostain syystä olimme täällä vasta ensimmäistä kertaa, vaikka olemme olleet tietoisia tästä mahtavasta aktiviteetista.

 

Järjestelyt sujuivat kuin missä tahansa suuren maailman gaalassa. Traileri viime vuoden kisan tapahtumista oli todella taiten tehty. Ihastuin mustavalkoiseen aloitukseen, jännityksen paistamiseen lapsien kasvoilta, iloisista ilmeistä ja eleistä sekä todella hyvin tehdystä leikkaustyöstä. Oikein malliesimerkki siitä, kuinka koostetaan mielenkiintoinen ja mukaansa tempaava videokooste.

 

Livebändi oli paikalla, eikä mikä tahansa pumppu. Musa tuli just eikä jotain sinne päin. Koskisen Patrik – Patsku oli itseoikeutettu juontaja. Jo roolihan sopii kuin parta pukille. Vielä pitää hehkuttaa, että leijonat olivat päivässä loistavasti esillä. Logoissa, kuulutuksissa, ohjelmassa, stipendeissä, WAU!

 

Kaiken keskiössä olivat kuitenkin päivän solistit. 4-6 luokkalaiset lapset/nuoret. Opastusta he olivat tietysti saaneet, niin kuin kuuluukin, mutta pakko todeta, käsittämättömän hyviä laulajia ja esiintyjiä. Mitä näistä luistavista nuorista vielä tuleekaan, kun kasvavat.

 

Mietin itseäni tuon ikäisenä. Jos minut olisi jollain ihmeen ilveellä saatu suuren salin ja tämän ihmisjoukon eteen, niin sata varmaa on, ettei minun suustani olisi itkua kummempaa ääntä lähtenyt. Olen sydämestäni onnellinen, että näitä rohkeita, taitavia ja välittömiä nuoria on ja heille suodaan tällaisia mahdollisuuksia.

 

Hattua nostan klubille ja sen jäsenille ideasta, toteutuksesta ja suuresta työmäärästä, jonka teette näiden nuorten eteen. Tsemppiä tuleville vuosille, olemme jatkossa paikalla.

Jukka on valmiina ottamaan vastaan pikku hiihtäjän ilmoittautumisen.
Jukka on valmiina ottamaan vastaan pikku hiihtäjän...
Mikael, Jaakko, Jukka, Kjell - tarkkana saa olla...
Mikael, Jaakko, Jukka, Kjell - tarkkana saa olla...
Kilpailu on kovaa.
Kilpailu on kovaa.
Patsku.<br>
Patsku.