Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Hietaniemen sankarihaudoilla ja juhlalounaalla

 (Lauantai 12.1.2013) Tänään koitti yksi kauden merkkipaalupäivä. Kunniakäynti Hietaniemen sankarihaudoilla ja Melvin Jones – juhlalounas. Tänä vuonna järjestelyvuoro oli meidän piirillä ja vastuu siis siitä minulla. Käytännössä järjestelyt hoiti Puikkosen Arja, kiitos kuuluu hänelle. Samoin kaikille niille, jotka olivat mukana tekemässä tätä juhlavaa päivää.

 

Valmisteluja.Sää oli, kuten arvata saattoikin, pirteän raikas pakkasilma ja hieman tuulinen. Ei ollut Hietaniemessä haittaa hyttysistä. No, kirpeämpiäkin kelejä on nähty ja koettu.

 

Toteutin kerrospukeutumista käyttäen luonnonkuituja ja mielestäni riittävästi. Kuitenkin lopussa alkoi hytisyttää niin, että nippa nappa laulun sanat pysyivät kädessä.

 

Seremonia hoitui ja meni tyylikkäästi läpi, väkeäkin oli kiitettävästi paikalla. Kenttä tuli sopivasti täyteen.

 

Hieman menivät sanat sekaisin nauhatekstejä lukiessa, mutta på svenska sujui notkeammin. Toivottavasti kuului kaikille, ainakin yritin, huutamatta kuitenkaan.

 

Siirryimme autolla keskustaan, mutta monet olivat nopeampia. Näin en päässyt vastaanottamaan sisälle tulevia vieraita, kuten olin suunnitellut alun perin. Lisäksi ravintolan kanssa oli pari asiaa selvitettävänä, joten vieraat hakeutuivat itseohjautuvasti pöytiin.

 

Georgij Alafuzoff. 

Kansallissali.Kansallissalin tilat olivat juuri sopivankokoiset juhlaväelle ja talon kansallisromantiikkaa uhkuva asu sopi erittäin hyvin arvokkaaseen juhlaamme. Hyväksi koin myös pöytiin tarjoilun.

 

Omasta mielestäni juhlapuhujamme lippueamiraali Georgij Alafuzoff piti hyvän ajankohtaisen puheen ja huomioi tilaisuuden luonteen hienosti ottaessaan leijonien arvomaailman mukaan arvioidessaan maanpuolustustahdon tilaa nyky- Suomessa.

 

Jotta ei aivan itsekehun puolelle menisi, olisi pari asiaa voinut hoitua tyylikkäämminkin.

 

Musiikkiesityksemme pitäjät, kiitos kovasti heidän onnistuneelle esiintymisellensä, olisivat pystyneet loistavasti säestämään Leijonahenki –laulumme, mikäli me olisimme varanneet nuotit mukaamme.

 

Toinen köpsähdys tapahtui juomien kanssa. En jännitykseltäni huomannut ajoissa ilmoittaa, että pöydissä olleen veden lisäksi kukin olisi voinut tilata haluamiaan ruokajuomia tarjoilijalta. Vaan ei ravintolan henkilökuntakaan tätä vaihtoehtoa tarjonnut. Juomat oli kuitenkin paikalle varattu.

 

No, ei niin täydellistä tilaisuutta, ettei jotain voisi paremminkin tehdä. Ensi kerralla sitten.

 
Kommentit

13.1.2013 klo 22:00:44
Tuomo Holopainen kirjoittaa

Erinomainen tilaisuus jälleen kerran. Kiitos järjestäjille, mutta erityisesti kiitos klubien edustajille. Meitä oli omien arvioideni mukaan paikalla reilusti yli 200 henkilöä. Tämä oli hyvä osoitus hyvin sujuvasta yhteistyöstä naapurimme B-piirin ja sen klubien kanssa. Myös Melvin Jones juhlava lounas hyvän ohjelman kera oli mieleenpainuva. Etenkin sydäntä lämmitti lion, sopraano Merja Vartian ja häntä säestäneen pianisti Anemone Tsurkan korkeatasoinen ohjelma. KIITOS!