Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Helsinki / Pohjoisen Charterissa

(Lauantai 9.3.2013) Aamun hetki kullan kallis, sanotaan. Siltä kyllä tuntui 6.15, kun alakerrasta alkoi taas kuulua ”Väy, väy”. Koirat ei välttämättä sano hau, hau. Ja vierestä kuuluu krooh, pyyh. ”Voiko ihanammin päivän enää alkaa…”

 

Rekku siis ulos, lehti laatikosta ja puuron keittoon. Kahvi alkoi jo maistua ihan hyvälle, ja kun aurinkokin paistoi niin somasti, lähti tämäkin päivä käyntiin positiivisella mielellä. Lea heräili kahdeksan jälkeen ja sitten soitti lankomies, se kätköilyyn hurahtanut, kysyen seuraa parille purkille. No jo vain, jos pistetään vähän haastetta peliin, niin mikä ettei.

 

Lämpötilan koko ajan noustessa suunnattiin Pirkkolan maisemiin muutamalle sillalle, joiden alle oli piilotettu purkit siten, että kiipeilyvarusteita tarvittiin. Lopuksi vielä käytiin yhdessä männyssä. Oli siinä taas ohikulkijoilla ihmettelemistä. Aika harvoin suomalaiset tulevat kyselemään, mistä oikein on kyse. Luulen, että näin rauhassa ei saisi ulkomailla tätä hommaa tehdä.

 

Käytiin vielä Maunulan majalla päiväkahveilla ja sitten noudettiin huomisen talvitapahtumamme makkarat ja lahjakortit Supermarket Mustapekasta. Perinteinen Metsälän leijonien talvitapahtuma järjestetään sunnuntaina 10.3.2013 kello 12.00 lähtien Wanhan Käpylän VPK:n pihamaalla.

 

Sitten alkoikin valmistautuminen LC Helsinki/ Pohjoisen 50-vuotis-Charterjuhliin Pukinmäen VPK:n talolla. Luvassa oli arvovaltaista seuraa, paljon ansioistaan palkittavia leijonia ja rentoa yhdessäoloa. Tämä ennustus piti täysin paikkansa. Klubin perustajana ollut Aimo Viitala oli paikalla ja muisteli muutamalla hauskalla tarinalla leijonien alkutaivalta Suomessa. Ruissalon Jouko piti ajankohtaisen juhlapuheen välittömään lämpimään tyyliinsä. Häntä ennen oli Kauko Salmi esitellyt klubin historiaa vanhojen valokuvien säestyksellä.

 

Omissa tervehdyssanoissani olin kovin miettinyt sitä, etten toistaisi jo puhuttuja asioita, olihan puheenvuoroni illan viimeinen virallinen. Onnistuin valitsemaan aiheen, jota muut eivät olleet vielä käsitelleet – tilastoja Lions-vuosien alkuajoilta. Puheenvuoroani seurasivat huomionosoitukset ja lopuksi pääsin lyömään arvostamani kollegan, Esko Kaartisen Lion-ritariksi.

 

Kyllä kannatti nousta näkemään tämäkin päivä. Huomista odotellessa, hyvää yötä.

 

Mieluisa tehtävä.
Mieluisa tehtävä.
Kissansilmät kiiluu.
Kissansilmät kiiluu.
Siltojen alla taas.
Siltojen alla taas.