Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Ensimmäisen kerran klubin lippua naulaamassa

Charter-presidentti Helena Pihlajavesi naulaamassa lippua.

(Lauantai 25.5.2013) Vesille jo venosen mieli, kun ilmat alkavat olla näin mahtavia. Pihalla se vain seisoo ja pressun alla vielä. Tänään pääsin kuitenkin puuosia hiomaan. Lakka oli osin irronnut puusta, jolloin se on hiottava kokonaan pois. Nyt olen kahden vaiheilla, lakkaanko vai jätänkö tiikin harmaantumaan arvokkaasti. Viidestä seitsemään kerrosta lakkaa vaatii yhtä monta sopivaa päivää onnistuakseen. Taidan nyt kallistua tiikkiöljyn kannalle.

 

Seuraavaksi oli puhe valmisteltavaksi illan juhlaan. Olin saanut toiveen, että se käsittelisi nuoria ja tulevaisuutta. Näihin yritin keskittyä sitä laatiessani, mutta en malttanut olla vetämättä pientä yhteenvetoa kauden tapahtumista. Olihan LC Vantaa / Avian 5-vuotis-Charter-juhla kauden viimeinen tapahtuma klubeissa.

 

Tekstin tuottamisessa ainakin minulla päivät eivät todellakaan ole samanlaisia. En ole pystynyt itselleni selvittämään, miksi toisinaan tarinaa tulee aivan kuin itsestään ja toisinaan se vaatii aika lailla ponnisteluja. Tänään oli pinnistyspäivä. Itse olen sen verran sokea omalle tekstilleni, että en osaa arvioida, tuleeko pinnistelemällä väkinäisempää tekstiä ja huonompi lopputulos. Toivottavasti tämä nyt on hyvä, aika pitkä siitä ainakin tuli, viisi liuskaa.

 

Kun olin saanut tekstin printattua, oli kello jo aika paljon eli siis kiire. Se tunne on tullut tutuksi kuluneen vuoden aikana, mutta rehellisyyden nimissä on todettava, että se on aivan itse aiheutettua. Nopeasti pesulle, smokki päälle ja menoksi. Aikataulun tiukkuus on omiaan heikentämään meidän molempien ymmärrystä toista kohtaan ja olikin siinä ja siinä, ettei lähtötohina rotiutunut riidaksi. Olimme kuitenkin ajoissa paikalla, tosin taas viimeisenä, joka ei ole ennenkuulumatonta meidän kohdallamme.

 

Tilaisuus aloitettiin lipun naulauksella ja sen siunaamisella. Tilaisuus pidettiin ulkona ja näin hienon ilman vallitessa se oli loistava valinta. Ei ole Suomen suven voittanutta, kun se parhaita puoliaan näyttää. Maamme-laulu kajahti hienosti ilmoille yhteislauluna, toivottavasti meillä oli kuulijoita. Pastori Jukka Holopainen siunasi Avian lipun mieliin jäävässä tilaisuudessa.

 

Ainakin minulle jää pysyvä jälki muistoihin, nimittäin tämä oli ensimmäinen lipunnaulaustilaisuus, johon olen osallistunut. Avian lippu on tyylikäs, toivottavasti se on usein esillä muidenkin ihasteltavana.

 

Sitten siirryimme sisätiloihin ja varsinainen tilaisuus aloitettiin onnitteluilla ja avajaispuheella, jonka piti Charter-presidentti Helena Pihlajavesi.

 

Sitten siirryttiin ruokaan ja jostain syystä, jota en osaa eritellä, ramppikuume iski kesken kaiken niin, etten saanut kuin hieman nokittua maukasta ruokaa. Tuota pikaa olikin vuoroni pitää puheeni. Toivottavasti takavasemmalta iskenyt jännitys ei pilannut esiintymistäni. Sen verran pitkältä se alkoi tuntua omasta mielestäni, että lyhensin sitä jättämällä osan pois loppupuolelta. Sanoma varmasti tuli selville.

 

Kahvin jälkeen esiintyi Tuomo Holopainen. Hän toi esiin järjestömme kansainvälistä puolta. Se on hyvä, sillä sen puolen esille tuominen on piirin ja liiton edustajien tehtävä. Itse olen sitä mieltä, että kansainvälinen ulottuvuus järjestössämme antaa klubeille uskottavuutta ja luotettavuutta toimia paikallisesti. Ja valtavan mahdollisuuden levittää toimintaa yli maamme rajojen.

 

Loppuilta nautittiin Anne Tanskasen ja hänen yhtyeensä soitannasta ja jalalla pistettiin koreasti. Täytyy hieman häveten tunnustaa, että tanssitaidossani on parantamisen varaa. Jo vuosia sen kohentaminen on ollut työlistalla, mutta muut asiat ovat aina ajaneet ohi. Ensi syksynä oma klubini on sopinut tanssiopettajan kanssa tanssikurssista, joka kestää jouluun. Josko nyt pääsisimme Lean kanssa parantamaan tätä osa-aluetta. Mielestäni jokaisen miehen kuuluisi hallita perustanssit tyydyttävällä tasolla, ihan vaikka yleissivistyksen vuoksi. Suuri kiitos Avian upeille leijonille hienosta illasta.

 

Jukka Holopainen siunaa lipun
Jukka Holopainen siunaa lipun
Anne Tanskanen ja bändi.
Anne Tanskanen ja bändi.
Avian standaari.
Avian standaari.Kommentit

28.5.2013 klo 21:44:18
Lea Järvikare kirjoittaa

Lipun naulaustilaisuus osuu harvoin kohdalle. Se oli minustakin mieleenpainuva tilaisuus ja hienosti hoidettu. Ilahduin klubinne ohjelmaan otettavasta tanssikurssista. Nainen osaa arvostaa tanssitaitoista miestä!

Lea Järvikare