Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Elämää on vapun jälkeenkin

Mini osina

(Sunnuntai 5.5.2013) Viikko on vierähtänyt edellisestä blogista, taitaa olla pisin tauko tähän mennessä. Vappu sujui ihan säädyllisesti Lean nuoremman veljen mökillä Veikkolassa grillaten, saunoen ja leppoisasti aikaa viettäen.

 

Vappupäivänä lähdimme pienelle kätköreissulle läntiseen Suomeen. Kävimme Lean kanssa hieman kädenvääntöä, minä kun olisin mielelläni tehnyt kaupunkilomareissun Etelä-Eurooppaan ja Lea taas järkevänä ihmisenä kallistui kotimaan matkailun kannalle. Sitä valintaa toki puolsi se seikka, että aivan edullisia lentoja ei näin nopsasti löytynyt. Järki voitti.

 

Päädyimme päivän päätteeksi Tampereelle, jossa Pyynikin maisemissa haimme muutamat kätköt. Tullessa olimme käyneet ihastelemassa kansallismaisemaamme Haralanharjulla, joka ei kylläkään ole harju vaan kovaa graniittia. Maisemat aukeavat kyllä upeasti. Illalla luonnostelin toiseksi viimeisen tiedotteeni. Loppusuora kuvernöörikaudellani on todellakin alkanut. En kylläkään ole ajatusta kauden loppumisesta vielä päästänyt tajuntaani, ehkä todellisuus iskee sitten myöhemmin.

 

Torstaina Vammalassa (Sastamalassa) kätköä hakiessamme huomasimme kauppakeskuksessa Svea Rahoituksen ja Perinnän kyltit. Kuvernöörikurssimme vanhin johtaa kyseistä firmaa, joten soitimme hänelle ja hän olikin vielä työpaikalla. Vaimonsakin pääsi töiden juuri loppuessa tapaamaan meitä. Vietimme oikein rattoisan parituntisen kuulumisia vaihdellessa. Suomi on pieni.

 

Illaksi jatkoimme Poriin. Aamusta tutustuimme sitten Yyterin dyyneihin, Mäntyluotoon ja Reposaareen. Hienoja merellisiä paikkoja kaikki. Tuli jo pieni kaiho päästä purjeita pullistamaan. Ensin pitää kuitenkin löytää aikaa veneen kevätkunnostukseen.

 

Länsirannikolta ajelimme sitten ristiin rastiin ja päädyimme lopulta Forssaan yöksi. Liikuimme aika monen pysähdyksen taktiikalla. Kun lopulta laskimme reissun aikana löydettyjen kätköjen määrän, oli se 98 kpl.

 

Lauantaina menimme Hämeenlinnan kautta Lahteen, jossa järjestettiin veteraaniautojen näyttely. Siellä oli näytillä melkoinen määrä menopelejä Kekkosen virka-autosta Pappa-Tunturiin ja kaikkea siltä väliltä. Ei liene yllätys, että minun vereni veti näitä kaunottaria katsomaan. Noita vanhuksia on päässyt pari pesiytymään meidänkin nurkkiimme.

 

Tänä aamuna oli mukava herätä omassa tutussa sängyssä. Selkä kun tuppaa välillä reistailemaan, olemme päätyneet Futon-patjoihin ja niihin kovin olemme tykästyneet. Ne muistuttavat, ainakin lastemme mielestä, lähinnä tatamia, joten kaikki vuoteet tahtovat olla hieman pehmeitä meidän makuumme.

 

Puoleksi päiväksi menimme Seutulan kappeliin Sanajumalanpalvelusta kuulemaan. Täytyy myöntää, että kiireen keskellä pieni pysähtyminen aika ajoin tekee ihan hyvää, ilman suurempaa vakaumustakaan.

 

Tilaisuus oli lämmin ja kappeli käytännössä täysi. Laulu- ja musiikkimiehiä oli paikalle rekrytoitu sen verran, että se puoli oli keskimääräistä huomattavasti muhkeammin hoidettu. LC Vantaankoski-Vandaforsen tarjosi koko kirkkoväelle tilaisuuden jälkeen kakkukahvit.

 

Tämän jälkeen olimme saaneet kutsun klubin 50 -vuotistaipaleen kunniaksi järjestetylle lounaalle.

 

Sama musiikillinen linja jatkui täälläkin. Naiskuoro tällä kertaa loi käsin kosketeltavaa tunnelmaa kappelin läheisyydessä olevalle koululle, jossa lounas nautittiin. Tunsimme jälleen olevamme etuoikeutettuja, kun pääsimme nauttimaan tunnelmasta ja seurasta. Suuri kiitos.

 

Haralanharju.
Haralanharju.
Yyterin hiekat.
Yyterin hiekat.
Kurki.
Kurki.
Tyrvään kirkko.
Tyrvään kirkko.
Lintujärvi Harjavallassa.
Lintujärvi Harjavallassa.
Vantaan Laulu.
Vantaan Laulu.
Ensimmäinen, käsin kudottu standaari.
Ensimmäinen, käsin kudottu standaari.Kommentit

10.5.2013 klo 20:24:03
Ritva Nepponen kirjoittaa

Hei Jukka ja Lea Kärkkäinen. On se hyvä, että jotkut muutkin ovat hurahtaneet vanhoihin ajopeleihin.Se vie kyllä täysin mukanaan. Me olimme Vappu ajelulla Lopella n. 40 auton letkassa.Mieheni oli Lahdessa 4.5 ja kertoi osiin hajoitetusta ministä.
Olen lukenut kaikki blogikirjoituksenne mielenkiinnolla, mitä nyt on tapahtunut? Ne ovat olleet asioita elävästä elämästä, sieltähän ne parhaat kumpuaa. Myös taito kirjoittaa asiat paperille saa ne elämään hyvien valokuvien kera. Kaunis kiitos kaikesta koko kaudesta.

Huomenna alkaa viikon loma pitkästä aikaa.

Olen luonnon tarkkailija ja tänään lauloi satakieli melkein meidän pihassa ja aamulla kävelylenkillä ollessani kuulin käen kukkuvan. Visavuoressa näimme pääskysen. Siis kesä on tullut!

Toivon kaikkiea hyvää Teille ja ehkä Heinolassa näämme.

Ystävällisin terveisin
Ritva Nepponen