Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Ei jäädä tuleen makaamaan

(Keskiviikko 21.11.2012) Aamulla, kun silmät sirrissä köpöttelin Reinoissa postilaatikolle ja tihkusade hiveli naamanahkaa, mietin milloinkohan maa on ollut viimeksi kuiva. Varmaan niiden lokakuun pikkupakkasien aikaan.

 

Pitäisikö vielä käydä katsomassa, löytyykö suppilovahveroita? Toisaalta, en minä niitä lumitöitäkään kaipaa, joten tyydytään vallitsevaan ilmanalaan. Ehkä tämä on sitä ilmastonmuutosta, Englannin ilma on muuttanut tänne.

 

Työpäivän jälkeen valmistelin illaksi Power Pointin. Sain osan dioista lainattua viimeisen piirihallituksen kokouksen materiaalista. Ei aina tarvitse kaikkia keksiä alusta alkaen.

 

Samalla nautin pienen välipalan, jonka tein markkinoille palanneesta kauraleivästä Kaurakakusta. Mahtava juttu, että se on palannut markkinoille. Lapsuudesta on jäänyt sen maku muistiin ja suru oli suuri, kun sen valmistus lopetettiin noin kolmenkymmenen vuoden ajaksi. Nyt sitä siis taas saa ja maku on ennallaan, samoin sen ihanan kostea ja tiivis rakenne. Suosittelen.

 

Neljän jälkeen lähdin ajamaan kohti Pornaista hakemaan Reimaa Rastilan kartanoon. Siellä pidettiin PDG-, eli Past District Governor-, eli entisten piirikuvernöörien toimikunnan kokous.

 

Viime vuosina sillä on ollut tapana kokoontua kerran kaudessa pohtimaan leijona-asioita. Minun osalleni istuvana (outo ilmaisu tuokin, usein seison) kuvernöörinä lankesi esitellä piirin nykyinen tilanne ja loppukauden suunnitelmat.

 

Kiteytettynä kausi sujuu muuten hyvin, mutta jäsenkehitys aiheuttaa harmaita hiuksia. No, me ei jäädä tuleen makaamaan, vaan uusia verkkoja  punotaan jo laskettavaksi saalistamaan uusia jäseniä. Ja Derbyn kysymyksetkin lähtevät parin päivän kuluttua liikkeelle. Kuvernöörit tuntuivat ottavan hyvin ajatukseni vastaan. Hyvä tästä kaudesta tulee.

 

Muutoin käytiin keskusteluja kuvernöörineuvoston uudesta järjestelystä, Iiriksen oppimiskeskuksesta, tulevista ehdokkaista Lions-virkoihin ja leijonana olosta muuten vaan. Antoisa ilta kaikin puolin. Ensi vuonna on minun vetovastuu tässä tapaamisessa. Onkohan muuten piirissämme ranskankielen taitoisia leijonia?