Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Askolaa ja Koskelaa

(Sunnuntai 9.12.2012) Viikonloput ovat käsittämättömän lyhyitä. Kaikki alkaa univelasta, jota tuppaa viikolla tulemaan. Lauantaiaamuna nukkuu tunnin pari pidempään ja niin päivä lähtee liikkeelle lähes puolesta välistä. Illalla ei nukuta ja nukkumaan meno viivästyy, jolloin sunnuntaiaamuna on sama tilanne. Ja niin viikonloppu onkin taputeltu.

 

Lauantain-illaksi meidät oli kutsuttu LC Askolan jokavuotiseen charterjuhlaan. Nyt oli vuorossa 51. vuosi. Kokemuksesta voin sanoa, että hyvä vuosikerta.

 

Monninkylän Nuorisoseuran talolla tavattiin, juhlavasti. Päälle oli puettu parasta ja koristeltu vielä juhlamerkein. Muutoinkin puitteet oli rakennettu samaan malliin. Kutsuvieraita oli paikalla naapuriklubista ja peräti Ylä-Savosta asti. Virallinen kokous oli lyhyt ja ytimekäs. Seuraavaksi osa jäsenistä sai huomiota ansioidensa mukaan. Hyvässä tietysti.

 

Itsekin pääsin muistamaan tasavuosia palvelleita leijonia kansainvälisen presidenttimme terveisillä. Sain myös tilaisuuden kiittää klubia upeasta Lions-työstä, jota Askolassa tehdään. Piirin kuulumiset kuuluivat luonnollisesti puheenvuorooni. Jalalla päästiin vielä pistämään koreasti, ennen kuin oli aika suunnistaa kotia kohti, eikä muuten nälkäisenä. PS. ei poikettu nakkikioskin kautta!

 

Sunnuntaina pääsinkin taas harrastamaan luovaa työtä – nimittäin lumen. Taitaa meillä kansalaisilla olla tällainen yhteinen harrastus.

 

Viimein saatiin kuopuksen jälkeensä jättämä huone tyhjennettyä, jolloin pääsin sen kimppuun pienen pintaremontin merkeissä. Rouva hurahti vaatimaan siitä televisiohuonetta, jolloin olohuone vapautuu kuulemma varsinaiseen käyttötarkoitukseensa.

 

Antaa nyt veden virrata Vantaassa ja katsotaan sitten, kuinka pysyvä järjestely tästä tulee. Minulle se kyllä sopii, katsonhan mieluiten töllöä ”tositarkoituksella”.

 

Iltasella oli oman klubin palveluaktiviteetin vuoro. Me veimme Koskelan sairaalan pitkäaikaishoidokkeja alueella olevaan kappeliin. Käpylän seurakunta järjesti siellä perinteeksi tulleen ”Kauneimmat joululaulut” – tilaisuuden.

 

Osan kappaleista saa yleisö toivoa ja osa on sovittu etukäteen. Kukin saa nauttia tilaisuudesta mieltymystensä mukaan joko vain kuuntelemalla tai laulamalla mukana. Suurin osa taitaa laulaa. Mieli virkistyy pyörätuoleissa istuvilla kuin niitä työntävilläkin. Tämä on tyypillinen win-win – tilanne.