Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas
Jaa

Arja Koriseva ja Jouni Somero valloittivat

(Sunnuntai 24.3.2013) Suuri osa tätä komeaa päivää kului koneen ääressä leijonatöissä. Yksi tehtävistä töistä oli kesäleiriin liittyvän kirjeen laatiminen. Se koskee lisärahoituksen järjestämistä, jotta piiri suoriutuisi kunnialla nuorisoleirin järjestelyistä. Kolmekymmentäkuusi henkilöä yhdeksän päivän ajan majoittaen, ruokkien ja ohjelmaa järjestäen ei tyhjästä synny. Yhteisvastuuta tottavie tarvitaan. Toivottavasti klubeista löytyy ymmärrystä ja hyvää tahtoa.

 

Iltapäivä menikin sitten puhelimessa klubien pressoja tavoitellessa. Osan sain kiinni, mutten kaikkia Uskon, että henkilökohtainen kontakti on parempi tässä asiassa, koska selvityksiä rahan pyytäminen vaatii. Puhuminen edes puhelimen välityksellä on parempi, kuin pelkkä sähköpostiviesti.

 

Kello oli joutunut jo niin pitkälle, että oli aika sonnustautua jo tutuksi tulleeseen virka-asuun. Vuorossa oli entisessä kotikirkossa, Pihlajamäessä, järjestettävän konsertin aika. LC järjesti perinteisen aktiviteettinsa. Esiintyjänä oli tänä vuonna Arja Koriseva.

 

Arjaa en ole koskaan livenä kuullutkaan, joten lupa oli odottaa mielenkiintoista konserttia. Säestäjänä hänellä oli pianisti Jouni Somero. Arja ilahdutti meitä ennen konsertin alkua kahvihuoneessa iloisella ja energisellä olemuksellaan.

 

Konsertti koostui henkevistä ja hengellisistä koskettavista sävelmistä. Suurin osa niistä oli tuttuja jo lapsuusvuosilta. Toki minulle oli monta ennen kuulematontakin joukossa.

 

Arja esiintyi omalla valloittavalla ja välittömällä persoonallaan erittäin ammattitaitoisesti. On todella nautinnollista keskittyä musiikin kuunteluun, kun ei tarvitse lainkaan jännittää esiintyjien puolesta.

 

Jouni Somero on varsinainen virtuoosi pianonsa ääressä. Säkenöivä solisti, jonka soitossa on rutkasti huumoriakin mukana. Toisaalta taas varmaotteinen säestäjä, joka antaa laulajan loistaa. Todella Arja ja Jouni ovat toisiaan tukevia ammattilaisia, joiden yhteistyössä on välittömyyttä lämpöä.

 

Pihlajamäen leijonat olivat onnistuneet valinnassaan, sillä kirkkosali oli lähes viimeistä paikkaa myöden täysi. Näin jatkuu klubin palveluperinne, soppakirkko ja leipien jakaminen niitä eniten tarvitseville. Hienoa palvelutyötä ja yhteistyötä seurakunnan, paikallisen kauppiaan ja leijonien kesken.

 

 

Ennen konserttia.<br>
Ennen konserttia.
Konsertissa. Kuva: Teija Loponen.
Konsertissa. Kuva: Teija Loponen.
Konsertin jälkeen.<br>
Konsertin jälkeen.