Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas

Aitoa keskustelua

Naisten osuutta lisätään...

(Keskiviikko 13.3.20139 Tänä aamuna katselin lehteä hakiessani ympärilleni. Piha oli saanut uuden valkoisen pehmeän lumivaipan ylleen. Pari päivää sitten uutisoitiin, että lumi on ollut maassa 102 päivää, kohta siis kolmanneksen vuodesta. Ei minulla mitään talvea vastaan ole, mutta jotenkin alkaa toivoa kevään tuloa. Valon määrä on kyllä huikeasti lisääntynyt ja se on mukavaa.

 

Paikallinen tarkkailija ei saa konkreettista todistetta ilmaston lämpenemisestä, jota tutkijapiireissä ilmeisesti kiistattomana pidetään. Tulee mieleen, että vain 10 000 vuotta sitten tällä paikalla oli kaiketi kilometrin verran jäätä. Niistä päivistä ilmasto kyllä on lämminnyt, mutta mikä on ihmisen osuus? Tällaisena soveltavan luonnontieteen edustajana sitä on taipuvainen kuitenkin uskomaan tutkimustuloksiin, ainakin palloraukkaamme piinataan ennen näkemättömällä tavalla, jonka voi helposti uskoa näkyvän jossain. Mistäköhän olisi itse valmis tinkimään? Luodaan nyt lunta kuitenkin tämä talvi.

 

Työpäivän jälkeen valmistin pika pikaa meille sapuskan, tai Lea kyllä viimeisteli, koska minä ”jouduin” puhelimeen. Tein yhtä mieliruoistamme, pinaattipastaa. Pinaatti, lapsuusvuosien kauhistus, on saanut tämän ruoan myötä aivan uuden ulottuvuuden meidän perheessä. Monena kesänä on puhuttu, että nyt maistetaan samat ruoat nokkosista tehtynä, ehkä jo ensi kesänä.

 

Sitten olikin tullut aika pukea virkavetimet päälle, pakata läppäri mukaan ja lähteä kohti Porvoota. Uusien leijonien koulutus- ja keskustelutilaisuus pidettiin tänään Point Collegen tiloissa, kiitos taas Esko Viinikaiselle. Tilojen löytäminen on aika suuri ongelma meille, koska varat, joilla toimimme, ovat todella pienet. Paikalle oli saapunut oikein mukavasti uusia leijonia. Erityisesti Vantaan klubit olivat hyvin edustettuina.

 

Esittelyjen jälkeen minä kerroin perustietoja piiristä ja sen toiminnoista. Lisäksi esittelin tämän kauden uusia uutuuksia, Derbyä ja Klubitreffejä. Riikka esitteli järjestöä laajemmin ja toi hienosti esille yksittäisen leijonan näkökulman, ”Miksi olen leijona”. Hienointa illassa oli keskustelu. Tämä oli kolmas uusien leijonien koulutustilaisuus, jota olen ollut vetämässä ja kaikissa tilaisuuksissa olemme saaneet keskustelun heräämään illan aikana. Mielestäni tiimimme on onnistunut siinä tavoitteessa.

 

Tällaisen aidon keskustelutilaisuuden jälkeen ainakin alustajille jää hyvä mieli ja uskon, että osallistujillekin. Uskon vielä, että asiat jäävät paremmin mieleen, kun niistä käydään mielipiteiden vaihtoa. Tunne on kuitenkin tärkein. Toivon, että kaikille jäi yhtä hyvä olo illasta kuin minulle. Toivotan osallistujille viihtymistä ja aktiivisia leijonavuosia. Kun antaa, niin paljon saa.

 

Tervetuloa tilaisuuteen.
Tervetuloa tilaisuuteen.
Isännän puheenvuoro.<br>
Isännän puheenvuoro.
Kohta aloitetaan koulutus.
Kohta aloitetaan koulutus.
Uusia ja vanhoja leijonia.
Uusia ja vanhoja leijonia.