Jukka KärkkäinenSuomen Lions-liiton varapuheenjohtajaehdokas

Jukka Kärkkäinen

 

 

Katse eteenpäin

 

Olen Jukka Kärkkäinen, 55 -vuotias lääkäri ja hammaslääkäri. Vaimoni Lean kanssa meillä on kolme aikuista lasta. Lean kanssa työskentelemme yhdessä hammaslääkärin vastaanotollamme.

 

Olen LC Helsinki / Metsälän jäsen vuodesta 2005. Klubissani olen vuorollani hoitanut lähes kaikkia klubivirkoja. Piirikuvernöörinä olin kaudella 2012 - 2013. Sen jälkeen olen toiminut Suomen Lions-liiton hallituksen jäsenenä, arpajaistyöryhmän vetäjänä ja nyt kolmatta ja viimeistä vuotta Liiton jäsenjohtajana.

 

Kuvernöörikauteni tärkein saavutus oli nuorten leijonien avulla toteutettu kehitysprojekti, Derby Forum. Sen pohjalta kehitettiin hyvien klubikäytäntöjen ohjeistus, klubi- ja piirivirkailijoiden toimenkuvat sekä graafisia työkaluja kaikkien käyttöön. Sieltä syntyi myös ajatus valita klubiin klubikummi.

 

Ainutlaatuisen vahva Lions-järjestömme on luotu järjestökentästä tutulla konseptilla. Toimintaa koordinoi Liitto, jonka jäseniä klubit ovat. Liiton ja sen johdon tehtävä on pitää yllä ja edistää innostavaa, eteenpäin vievää ilmapiiriä viestinnän ja koulutuksen keinoin. Sen lisäksi sen tulee huolehtia siitä, että perusrakenteet, kuten talous, ovat kunnossa.

 

Vietämme maailmanlaajuisen järjestömme satavuotisjuhlia ja maamme täyttää sata vuotta. On siis todellakin juhlan aika!

 

Mihin suuntaamme seuraavalla vuosisadalla?

 

Derby Forumin myötä tuli selväksi, että kehityksen täytyy nousta sieltä, missä työ tehdään. Lupaan käynnistää kehityshankkeen, jossa maamme kaikki klubit ovat ideoimassa tulevaisuuden toimintakulttuuria. Klubeista löytyy paras asiantuntemus paikallisiin tarpeisiin, ei konsulteilta eikä johdolta. Tavoitteena on vastata tulevaisuuden asettamiin haasteisiin ja pitää leijonat maamme vahvimpana palvelujärjestönä.

 

 Mielestäni brändimme "Monta tapaa tehdä hyvää" antaa meille vapauden toimia parhaalla mahdollisella tavalla ilman, että toimintaamme koetetaan ahtaa johonkin muottiin. Lions-periaatteemme ja toiminta-ajatuksemme ovat riittävän väljät monimuotoiseen toimintaan ja mahdollistavat avarakatseisen kehitystyön.

 

Yksi unelma minulla on. Se, että me leijonat voisimme joskus olla järjestämässä nuorille töitä ja valamalla sitä kautta uskoa tulevaisuuteen. Haluaisin selvittää järjestömme mahdollisuudet tehdä yhteistyötä viranomaisten kanssa tässä asiassa.

 

Luottavaisena ja varmoin askelin kohti tulevaa.

Aiemmat sukupolvet onnistuivat rakentamaan meille oman talon, pidetään me se toiminnassa.
Tärkeintä on tunne, että on voinut tehdä jotain hyvää ja mieluiten hyvässä seurassa. Tieto on välttämätön perusta, jolle päätökset voidaan tehdä. Palvelujärjestön johtaminen ei voi onnistua millään m...
Järjestöömme viimeisimmäksi liittyneet eroavat herkästi. Tästä tarpeesta nousi piirikuvernöörikaudellani kehitysprojekti, joka sai nimen Derby
Forum. Se toteutettiin ensimmäisen kerran N-piirissä 2...
Päätin piirikuvernöörikaudellani ryhtyä pitämään blogia - ladyni yllyttämänä ja viestintätoimikunnan suosiollisella avustuksella.
Kummin rooli on noussut aivan keskeiseksi tekijäksi uuden jäsenen sopeutumisessa joukkoon ja hänen sitoutumisessaan klubin toimintoihin.
Eräs Derby Forumin tuloksista oli hyvien klubikokouskäytäntöjen pohtiminen ja määrittely. On nimittäin aivan selvää, että hyvin valmisteltu on puoliksi tehty!
Piirikuvernöörikaudellani aloitettiin ns. klubitreffit. SuurPNAT:issa klubien edustajat saivat kirjekuoren, jossa oli jonkun toisen klubin nimi. Ideana oli ottaa yhteys tähän klubiin ja sopia tapaamis...